Εισβολή στην Ουκρανία: Επαναφέρει τον Γιανουκόβιτς στην εξουσία ο Πούτιν αν «πάρει» το Κίεβο;

Author

Categories

Share

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ετοιμάζεται να επαναφέρει στην εξουσία τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, εάν οι δυνάμεις του καταφέρουν να καταλάβουν το Κίεβο και να απομακρύνουν τη σημερινή δημοκρατικά εκλεγμένη ηγεσία της χώρας.

Αυτό υποστηρίζει ουκρανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος, την ώρα που η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η Ukrayinska Pravda επικαλείται ουκρανό αξιωματούχο που υποστηρίζει ότι ο Γιανουκόβιτς, -ο οποίος ζει εξόριστος στη Ρωσία από τότε που ανετράπη στην Ουκρανία το 2014- αναμένει στη Λευκορωσία, περιμένοντας τα ρωσικά στρατεύματα να πάρουν το Κίεβο και τον Πούτιν να τον ανακηρύξει νέο πρόεδρο της χώρας!

Ποιος είναι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς;

Ο Γιανουκόβιτς, 72 ετών σήμερα, ήταν πρόεδρος της Ουκρανίας από το 2010 μέχρι που ανετράπη τον Φεβρουάριο του 2014 μετά από εκτεταμένες διαμαρτυρίες για την απόφασή του να απορρίψει τη συμφωνία της χώρας να ευθυγραμμιστεί πιο στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση -με το βλέμμα προς τη μελλοντική ένταξη στο μπλοκ- και αντ’ αυτού να επιδιώξει ένα πακέτο οικονομικής διάσωσης της Ρωσίας και στενότερους δεσμούς με τη Μόσχα.

Ουκρανοί και διεθνείς οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών είχαν επίσης επικρίνει τον Γιανουκόβιτς ότι ήταν επικεφαλής μίας διεφθαρμένης διοίκησης, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών ότι υπεξαίρεσε κεφάλαια από την κυβέρνηση.

Τον κατηγορούσαν επίσης ότι υπεξαίρεσε κρατικά χρήματα και ευνοούσε μια μικρή ομάδα πλούσιων Ουκρανών μεγιστάνων, συμπεριλαμβανομένου του γιου του, Ολεξάντρ Γιανουκόβιτς, και μελών της ευρύτερης οικογένειάς του.

Επίσης ότι συγκέντρωσε μια μεγάλη προσωπική περιουσία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share