ΕΚΤ: Λουκέτο στη Sberbank Europe, θυγατρική της μεγαλύτερης Τράπεζας της Ρωσίας

Author

Categories

Share

Κλείνει κατά διαταγή της ΕΚΤ η ευρωπαϊκή θυγατρική της Sberbank, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας. Η απόφαση της ΕΚΤ εντάσσεται στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Sberbank Europe κατέβασε ρολά έπειτα από εντολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η οποία προειδοποίησε προχθές, Δευτέρα (28.02.2022), ότι το πιστωτικό ίδρυμα αυτό ήταν αντιμέτωπο «με πτώχευση», εξαιτίας των μαζικών αναλήψεων των αποταμιεύσεων εν μέσω των κυρώσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η αυστριακή αρχή κεφαλαιαγοράς.

Ότι άρχιζε διαδικασία εκκαθάρισης της Sberbank Europe AG – η οποία έχει την έδρα της στην Αυστρία – ανακοίνωσε λίγη ώρα νωρίτερα χθες, Τρίτη (01.03.2022) ο εποπτικός φορέας της ΕΚΤ, το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης, σημειώνοντας ότι οι αποταμιεύσεις των πελατών της είναι εγγυημένες μέχρι το ποσό των 100.000 ευρώ.

«Κατά διαταγή της ΕΚΤ, η αυστριακή αρχή κεφαλαιαγοράς εξέδωσε (…) απόφαση που απαγορεύει τη συνέχιση της λειτουργίας του αδειοδοτημένου πιστωτικού θεσμού» αυτού «με άμεση ισχύ», αναφέρει το δελτίο Τύπου της αυστριακής αρχής, που δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ χθες, Τρίτη (01.03.2022).

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share