Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον κορονοϊό – Στο επίκεντρο η Κίνα και οι συστάσεις της ΕΕ

Author

Categories

Share

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, ενώ ήδη οι Βρυξέλλες έχουν κάνει τις πρώτες συστάσεις για τους ταξιδιώτες από την Κίνα. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Θάνο Πλεύρη.

Σήμερα Πέμπτη (5.1.2023) στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, για τις συστάσεις της ΕΕ και τις αφίξεις από την Κίνα.

Σημειώνεται πως ύστερα από μια κρίσιμη συνεδρίαση του Μηχανισμού Αντιμετώπισης Κρίσεων της Κομισιόν οι Βρυξέλλες προχώρησαν σε ισχυρή σύσταση προς τους ταξιδιώτες από την Κίνα, να κάνουν τεστ κορονοϊού 48 ώρες πριν ταξιδέψουν και να φορούν μάσκα.

Όπως αναφέρει το Associated Press, «η ΕΕ αναφέρει ότι τα 27 κράτη – μέλη “ενθαρρύνονται έντονα” να επιβάλουν προ της αναχώρησης επιβατών από την Κίνα, τεστ COVID-19».

Με αρνητικό τεστ η είσοδος στο Βέλγιο

Την ίδια ώρα, το Βέλγιο έκανε γνωστό πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε ισχύ ένα νέο μέτρο, που θα επιβάλλει την επίδειξη αρνητικού τεστ κορονοϊού για όσους εισέρχονται στη χώρα με απευθείας πτήσεις από την Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share