Εμιλιάνο Σαλά: Εντολή από FIFA στην Κάρντιφ, να πληρώσει στη Ναντ δόσεις της μετεγγραφής του αδικοχαμένου Αργεντινού

Author

Categories

Share

Η Κάρντιφ έλαβε εντολή από τη FIFA να πληρώσει τη δεύτερη και την τρίτη δόση της μετεγγραφής του Εμιλιάνο Σάλα στη γαλλική Ναντ, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (30/06) ο σύλλογος της Championship.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Εμιλιάνο Σάλα συνετρίβη στη Μάγχη τον Ιανουάριο του 2019, με τον παίκτη και τον πιλότο να σκοτώνονται επί τόπου. Ο Αργεντινός επιθετικός είχε αναχωρήσει από την Γαλλία με προορισμό την πρωτεύουσα της Ουαλίας, έχοντας ολοκληρώσει τη μετεγγραφή των 17 εκατ. ευρώ από την ομάδα της Ligue 1. Η FIFA είχε ζητήσει από την Κάρντιφ να πληρώσει την πρώτη δόση της μετεγγραφής που είχε συμφωνηθεί πριν από το θάνατο του Σάλα, η οποία ανερχόταν σε 6 εκατ. ευρώ, ωστόσο, ο βρετανικός σύλλογος επιθυμεί ν΄ αναβληθούν οι επόμενες δόσεις εν μέσω έρευνας για τη Ναντ.

«Χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ναντ, Φρανκ Κιτά, τέθηκε υπό αστυνομική κράτηση μαζί με τους (ατζέντηδες) Μπακαρί Σανόγκο και Χοακίμη Μπαστίκα απί την JIRS, την ομάδα Γάλλων εισαγγελέων που ειδικεύονται στο οργανωμένο και στο οικονομικό έγκλημα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κάρντιφ.

«Η αξίωση του συλλόγου για αμέλεια της Ναντ δείχνει άμεσες ανταλλαγές που δείχνουν ότι ο κ. Κιτά ενημέρωνε τον κ. Σανόγκο για το προτεινόμενο ποσό μεταγραφής του Εμιλιάνο Σάλα. Δεν είναι σαφές γιατί. Υπό τις συνθήκες αυτές, ο σύλλογος θεωρεί ότι θα ήταν πιο δίκαιο εάν η απαίτηση πληρωμής της Ναντ είχε αναβληθεί μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών της γαλλικής αστυνομίας και την αξίωση του συλλόγου κατά της Ναντ στα γαλλικά δικαστήρια», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Κάρντιφ.

Τον περασμένο Μάιο, η Κάρντιφ ενημέρωσε ότι κινείτο περαιτέρω νομικά εναντίον της Ναντ, μιας και το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο αποφάσισε ότι το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) δεν είχε δικαιοδοσία να εξετάσει την αξίωσή τους για αποζημίωση στη μεταγραφή του Σάλα.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, το CAS είχε απορρίψει την έφεση της Κάρντιφ κατά απόφασης της FIFA που είχε δώσει εντολή στη βρετανική ομάδα να πληρώσει την πρώτη δόση του ποσού μεταγραφής που είχε συμφωνηθεί.

Η Κάρντιφ υποβιβάστηκε στο τέλος της σεζόν 2018-2019 αφού τερμάτισε 18η και έκτοτε δεν έχει κερδίσει την άνοδο στην πρώτη κατηγορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share