Εμβόλιο κορονοϊού: Ο Τζο Μπάιντεν έλαβε την δεύτερη δόση (video)

Author

Categories

Share

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έκανε και τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον νέο κορονοϊό την Δευτέρα, 11.01.2021, σε νοσοκομείο του Ντέλαγουερ.

«Βασική προτεραιότητά μου είναι να φροντίσω ώστε το εμβόλιο να χορηγηθεί στα μπράτσα των ανθρώπων, το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στις ΗΠΑ έλαβε την πρώτη δόση στις 21 Δεκεμβρίου και ο εμβολιασμός του μεταδόθηκε, όπως και σήμερα, απευθείας από την τηλεόραση, με σκοπό να ενθαρρυνθούν οι πολίτες να κάνουν το ίδιο.

Δείτε τις εικόνες

Τζο Μπάιντεν

Περισσότεροι από 374.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στις ΗΠΑ από την Covid-19 και ο Μπάιντεν χαρακτήρισε «μασκαράτα» τη διανομή των εμβολίων όπως οργανώθηκε από την κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Μόνο 8,9 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, αντί για 20 εκατομμύρια που σχεδιαζόταν να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη του 2020. Μέχρι σήμερα έχουν διανεμηθεί σε εθνικό επίπεδο μόνο 25,4 εκατομμύρια δόσεις.

Click4more: ΗΠΑ: Κατατέθηκε άρθρο για την παραπομπή του Τραμπ – Οι κατηγορίες και το άγριο παρασκήνιο

Ο Μπάιντεν, ο οποίος θα παρουσιάσει την Πέμπτη το σχέδιό του για την επιτάχυνση της εκστρατείας του εμβολιασμού στις ΗΠΑ είπε ότι τάσσεται υπέρ της άμεσης διανομής όλων των διαθέσιμων δόσεων, αντί να φυλάσσονται οι μισές δόσεις για τους δεύτερους εμβολιασμούς. Καταργώντας την υποχρέωση να κρατούν απόθεμα, οι αρχές ελπίζουν ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που θα λάβουν σύντομα το εμβόλιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share