Ένα σκίτσο κι ένα post του Ηλία Μόσιαλου για τους ψεκασμένους που τα… “λένε” όλα

Author

Categories

Share

Ο Ηλίας Μόσιαλος ξέσπασε κατά όσων υποστηρίζουν θεωρίες συνωμοσίας και αρνούνται να αναγνωρίσουν πως η μάσκα προστατεύει από τον κορονοϊό. Με δυο αναρτήσεις του, ένα σκίτσο κι ένα μακροσκελές κείμενο, θα έβαλε με τους… ψεκασμένους και τα τρολ που διασπείρουν fake news.

«Η ζωή έχει γίνει πιο εύκολη! Παλιά έπρεπε να συζητήσεις με κάποιον για να καταλάβεις αν είναι βλήμα. Τώρα κοιτάς απλά αν φοράει μάσκα». Είναι ο διάλογος στο σκίτσο που ανέβασε την Παρασκευή ο Ηλίας Μόσιαλος και δείχνει δυο άνδρες που φορούν μάσκα να συζητούν κι έναν πίσω τους, να τους… στραβοκοιτά, χωρίς να φορά μάσκα.

Και το… μεγάλο ξέσπασμα ήρθε με μια ανάρτηση το Σάββατο (31.10.2020), όταν ο Ηλίας Μόσιαλος τα έβαλε με τους κάθε λογής ψεκασμένους και τα ανώνυμα τρολ που «προσπαθούν να κυριαρχήσουν με την διακίνηση ψευδών ειδήσεων και έντονων επιθέσεων εναντίων όσων διαφωνούν μαζί τους».

Click4more Πάτρα: Η πλατεία Γεωργίου γέμισε… φαντάσματα! Χαμός και πάλι στην πλατεία (pics)

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν αλλά τις προηγούμενες φορές το διακύβευμα δεν ήταν η υγεία μας και η υγεία των συμπολιτών μας», έγραψε ο Ηλίας Μόσιαλος σημειώνοντας πως «η αντιπαράθεση με όσους διακινούν ψευδείς ειδήσεις πρέπει να είναι συστηματική και σθεναρή. Με τους ψεκασμένους και τα τρολ δεν υπάρχει διάλογος».

«Η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η συστηματική και χυδαία επιθετικότητα στους επιστήμονες δεν είναι μέρος μιας πολυφωνικής και ανεκτικής κοινωνίας. Είναι η χειρότερη μορφή σκοταδισμού που υπονομεύει την υγεία μας,  τη δημοκρατία μας και τους θεσμούς μας», σημειώνει και αφού δεν κρύβει πόσο χάρηκε για την αναφορά και του πρωθυπουργού στους… ψεκασμένους κατά το διάγγελμά του, καλεί τον κόσμο να αντιδράσει και να μην τους αφήσει να εκφοβίζουν και να κυριαρχήσουν. «Σε αυτούς που εκφοβίζουν, είμαστε αμείλικτοί», τόνισε.

Όλη η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου

Μέχρι σήμερα κάθε λογής ψεκασμένοι και ανώνυμα τρολ προσπαθούν να κυριαρχήσουν με την διακίνηση ψευδών ειδήσεων και έντονων επιθέσεων εναντίων όσων διαφωνούν μαζί τους. Οι επιθέσεις είναι συνήθως μαζικές,  κατευθυνόμενες και μνημεία ασυναρτησίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν αλλά τις προηγούμενες φορές το διακύβευμα δεν ήταν η υγεία μας και η υγεία των συμπολιτών μας.

Η αντιπαράθεση με όσους διακινούν ψευδείς ειδήσεις πρέπει να είναι συστηματική και σθεναρή. Με τους ψεκασμένους και τα τρολ δεν υπάρχει διάλογος. Διάλογος γίνεται με ορθολογιστές ανθρώπους που προτείνουν διαφορετικές προσεγγίσεις και εναλλακτικές προτάσεις πάντα μέσα στα πλαίσια της αναγνώρισης ότι αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη πανδημία.

Click4more Ηράκλειο: Έσπασε την καραντίνα, πήρε τους φίλους του και… προσπάθησε να μπει στο αεροπλάνο! “Αισθανόμαστε καλά”

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η συστηματική και χυδαία επιθετικότητα στους επιστήμονες δεν είναι μέρος μιας πολυφωνικής και ανεκτικής κοινωνίας. Είναι η χειρότερη μορφή σκοταδισμού που υπονομεύει την υγεία μας,  τη δημοκρατία μας και τους θεσμούς μας.

Από την αρχή της πανδημίας έχω κρατήσει μια σταθερή στάση απέναντι στους ψεκασμένους και στα τρολ. Χαίρομαι γιατί σήμερα ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε διάγγελμα του στους ψεκασμένους. Πρέπει όμως να αντιδράσουμε όλοι πλέον. Όλα τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, όλοι οι πολίτες. Δεν μπορεί μια μικρή μειοψηφία να τρομοκρατεί και παραπληροφορεί συστηματικά.

Γνωρίζω ότι αρκετοί διστάζετε. Γράφετε ένα σχόλιο, πετάγονται δέκα ψεκασμένοι να σας ψέξουν και αισθάνεστε ότι πρέπει να απαντήσετε ορθολογικά σε μη ορθολογιστές  συμπολίτες μας. Δεν γίνεται. Ο σκοπός τους δεν είναι να κάνουν διάλογο. Είναι να σας εκφοβίσουν.

Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε το φόβο και μια μικρή μειοψηφία να κυριαρχήσουν. Στους αγενείς δεν απαντάμε ευγενικά. Σε αυτούς που εκφοβίζουν είμαστε αμείλικτοι.

Θα σας βομβαρδίσουν με προκλητικά μηνύματα στα ινμποξ σας. Αυτό ξέρουν να κάνουν και το κάνουν καλά. Γιατί οι υπόλοιποι σιωπούμε. Καιρός πλέον να σταματήσει αυτό.

  Πηγή: newsit.gr

Author

Share