Ένοπλοι δολοφόνησαν 7 άτομα σε υδάτινο πάρκο στο Μεξικό – Ανάμεσά τους και 7χρονο παιδί

Author

Categories

Share

Επτά άνθρωποι –ανάμεσα στα θύματα είναι ένα παιδί– δολοφονήθηκαν από ομάδα ενόπλων που εισέβαλε σε υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας στη Λα Πάλμα, στην πολιτεία Γουαναχουάτο (κεντρικό Μεξικό), όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος της Κορτάσαρ, όπου έγινβε η επίθεσημ ανέφερε πως η αστυνομία του Μεξικό εντόπισε κάλυκες και τα πτώματα τριών γυναικών, τριών ανδρών κι ενός παιδιού επτά ετών. Επίσης ακόμα ένας άνθρωπος είναι βαριά τραυματισμένος.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το άγριο φονικό.

Βίντεο δείχνει θύματα πεσμένα στο έδαφος, ανάμεσα σε σύννεφα καπνού που μοιάζουν να προέρχονται από τους πυροβολισμούς, ενώ άνθρωποι τρέχουν να βρουν κάλυψη.

Στο βίντεο, ο άνδρας που κρατάει την κάμερα αφηγείται πως «είχαμε πυροβολισμούς, υπάρχουν νεκροί στο υδάτινο πάρκο ήρθαν σικάριος πληρωμένοι εκτελεστές, καμιά εικοσαριά».

Το υδάτινο πάρκο, στο οποίο υπάρχουν κήποι και πισίνες, κοντά σε πανεπιστημιούπολη, περικυκλώθηκε από τον στρατό και την πολιτειακή αστυνομία. Διενεργείται έρευνα.

Το μακελειό καταγράφηκε την τελευταία ημέρα των ανοιξιάτικων σχολικών διακοπών.

Είχαν ήδη αναφερθεί κάποια επεισόδια σε παραλίες στον Ειρηνικό και στην Καραϊβική, αλλά αυτή είναι η πρώτη επίθεση σε οικογενειακό κέντρο αναψυχής.

Η βιομηχανική πολιτεία Γουαναχουάτο, άλλοτε ευημερούσα, είναι πλέον ανάμεσα σε αυτές που αντιμετωπίζουν τα οξύτερα προβλήματα λόγω της δράσης συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης των καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο και Σάντα Ρόσα ντε Λίμα. Το πρώτο είναι το ισχυρότερο καρτέλ στη χώρα Το δεύτερο, που άρχισε τη δραστηριότητά του κάνοντας κυρίως κλοπές καυσίμων, έχει ενισχυθεί.

Οι περισσότερες επιθέσεις στην περιοχή γίνονται νύχτα και συνήθως έχουν στόχους μπαρ. Συνήθως οι αρχές τις αποδίδουν σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.

Στόχοι έχουν γίνει επίσης κέντρα αποτοξίνωσης, ιδίως τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2020 (10 και 24 νεκροί αντίστοιχα).

Από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν εξαπολύθηκε ο λεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών», με την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας, στο Μεξικό έχουν διαπραχθεί πάνω από 350.000 δολοφονίες, οι περισσότερες από τις οποίες αποδίδονται στο οργανωμένο έγκλημα, κατά τα επίσημα δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share