Εντοπίστηκε μέρος του εξαφανισμένου ιαπωνικού ελικοπτέρου μαζί με 5 πτώματα

Author

Categories

Share

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας εντόπισαν κατά τη διάρκεια υποβρύχιων ερευνών μέρος του κουφαριού του στρατιωτικού ελικοπτέρου το οποίο εξαφανίστηκε στις 6 Απριλίου Μέσα σε αυτό υπήρχαν 5 πτώματα.

Σύμφωνα με τις αρχές της Ιαπωνίας, στο ελικόπτερο UH-60JA επέβαιναν δυο πιλότοι, δυο μηχανικοί και άλλοι έξι στρατιωτικοί, ανάμεσά τους στρατηγός.

Ο εκπρόσωπος του στρατού ξηράς είπε πως τα πτώματα δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμα, αλλά το κομμάτι που βρέθηκε μοιάζει να ανήκει πράγματι στο ελικόπτερο που αγνοείτο.

«Απομένουν πέντε που δεν έχουν βρεθεί, επομένως οι επιχειρήσεις έρευνας συνεχίζονται», πρόσθεσε.

Η ιαπωνική ακτοφυλακή είχε ήδη εντοπίσει συντρίμμια που έμοιαζαν να προέρχονται από το ελικόπτερο, ιδίως μια πόρτα, τμήμα έλικα και σωστική λέμβο, ακόμα τυλιγμένη μέσα στον σάκο της, στις έρευνες κοντά στο νησί Μιγιάκο, στη νομαρχία Οκινάουα.

Δεν έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι στιγμής καμιά εκτίμηση για τα αίτια του δυστυχήματος από τις αρχές.

Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκαν στην Ιαπωνία αεροπορικά δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν αεροσκάφη των ένοπλων δυνάμεων, ιδίως η συντριβή στη θάλασσα τον Ιανουάριο του 2022 στο κεντρικό τμήμα της χώρας μαχητικού F-15, οι δυο χειριστές του οποίου σκοτώθηκαν.

Το 2019, μαχητικό F-35A κατέπεσε επίσης στη θάλασσα στο βορειοανατολικό τμήμα του αρχιπελάγους. Οι έρευνες με σκοπό να βρεθούν το πτώμα του χειριστή και το κουφάρι του αεροσκάφους, που είναι γεμάτο τεχνολογικά μυστικά, τελικά εγκαταλείφθηκαν.

Το υπουργείο Άμυνας εκτίμησε κατόπιν πως ο πιλότος που χάθηκε στο δυστύχημα πιθανόν υπέστη αποπροσανατολισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share