«Επειδή έγινε σε ελληνική περιοχή δεν σημαίνει ότι ευθύνεται η Ελλάδα», δήλωσε για το ναυάγιο στην Πύλο ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών

Author

Categories

Share

Το ότι το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο έγινε σε ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης, δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα ευθύνεται για την τραγωδία, σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Πιαντεντόζι, σε δηλώσεις του σε ιταλικό κανάλι.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Skytg24 της Ιταλίας, ο Ματέο Πιαντεντόζι δήλωσε για το ναυάγιο στην Πύλο ότι «στην Πελοπόννησο έλαβε χώρα μια μεγάλη τραγωδία που μας προκαλεί πόνο, όπως συνέβη και με ανάλογες στο παρελθόν. Ελπίζω να μην συμβούν ποτέ πια, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι έτσι»

«Αυτό όμως μας κάνει να είμαστε ακόμη πιο αποφασιστικοί στον δρόμο που ακολουθούμε: να μπλοκάρουμε τους διακινητές ανθρώπων, να εργαστούμε για να τους νικήσουμε. Μπορούμε να το κάνουμε μαζί με την Ευρώπη. Οι κανόνες που εγκρίθηκαν τις περασμένες ημέρες ακολουθούν την σωστή κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Ο Ιταλός υπουργός πρόσθεσε ότι το ναυάγιο έλαβε χώρα στην ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης, υπογραμμίζοντας όμως πως «αυτό δεν σημαίνει ότι ευθύνεται η Ελλάδα, απλώς περιγράφονται συγκεκριμένες περιοχές ευθύνης».

Επίσης, αναφερόμενος στις σχέσεις με την Λιβύη, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η συνεργασία με την Ευρώπη πρέπει να είναι ευρύτατη, όχι μόνο για το θέμα της ασφάλειας.

«Όλες οι προσπάθειες θα ακολουθήσουν την κατεύθυνση που οδηγεί τον περιορισμό των αναχωρήσεων από τις χώρες της βόρειας Αφρικής, των αναχωρήσεων που οργανώνουν οι διακινητές», κατέληξε ο Πιαντεντόζι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share