Επικεφαλής της PotPan: «Το μέλλον του catering, είναι ηλεκτρονικό»

Author

Categories

Share

Για τα έτοιμα γεύματα, τον κλάδο catering και τις νέες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά μαζικής εστίασης την μετά Covid-19 εποχή, μιλά στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr, o Ιωάννης Τουτζιαρίδης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PotPan, ελληνικής εταιρείας με ειδίκευση στους τομείς σίτισης και εστίασης, η οποία απασχολεί 280 άτομα προσωπικό.

«Εξαιτίας του Covid-19, η πτώση του τζίρου στο χώρο της μαζικής εστίασης ήταν τεράστια.  Ωστόσο, υπάρχουν ευκαιρίες και διέξοδοι, ώστε οι επιχειρήσεις να δουν με αισιοδοξία το μέλλον».

Οι πρώτες «άμυνες» μετά την εμφάνιση του Covid-19

«Η πανδημία του κορονοϊού, ήταν ένα απρόσμενο γεγονός, που μας βρήκε όλους απροετοίμαστους. Πρώτο μέλημα ήταν η άμυνα και υγειονομική οχύρωση της εταιρείας, αλλά και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας. Προσωπικά, το πρώτο διάστημα ενημερωνόμουνα σε πολύ μεγάλο βαθμό, ώστε να μπορώ να καταλάβω πως διαμορφώνεται η αγορά παγκοσμίως».

Το ηλεκτρονικό εμπόριο και η νέα στρατηγική

«Η πτώση στο τζίρο της μαζικής εστίασης είναι τεράστια.  Ωστόσο υπάρχουν ευκαιρίες και διέξοδοι για να δουν οι επιχειρήσεις πιο αισιόδοξα το μέλλον. Σήμερα, η τάση στην αγορά σχετίζεται με τις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Έτσι δημιουργούνται διαρκώς νέα e-shops, ενώ η ζήτηση για ανθρώπους εξειδικευμένους στην τεχνολογία είναι μεγάλη. Η νέα προσπάθεια που κάναμε στην PotPan είναι το gourmet cuisine, προσφέροντας εβδομαδιαία μενού, ελεγμένα από διαιτολόγους, που απευθύνονται ακόμα και σε εξειδικευμένες κατηγορίες καταναλωτών, όπως μαθητές, αθλητές, ηλικιωμένοι κ.λπ.)

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Πηγή: newsit.gr

Author

Share