ΕΠΟ: Η πρόταση για ελληνοποίηση της Superleague 1 και η ημερομηνία για νέο προπονητή της Εθνικής

Author

Categories

Share

Τέσσερις Έλληνες στην ενδεκάδα των ομάδων της Superleague 1 έχει σαν σκέψη ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου. “Μέχρι 15/2 απόφαση για τον προπονητή στην Εθνική”, τόνισε.

Ο Παναγιώτης Δημητρίου έδωσε συνέντευξη στη “Live Sport” και μίλησε για την Εθνική ομάδα, τον νέο προπονητή -που γίνεται έρευνα για να βρεθεί- την ελληνοποίηση που θα ήθελε να πετύχει στη Superleague 1, αλλά και τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δημητρίου είπε:

«Ο πρώτος και ο βασικός στόχος μας είναι να έχουν επιτυχίες όλα τα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων. Ειδικότερα στους Άνδρες, πρέπει να καταλάβουμε την πρώτη θέση στον όμιλο του Nations League. Από εκεί και πέρα πρέπει να σταματήσει η όποια τοξικότητα υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και σε αυτό θα συμβάλει αν καθίσουν σε ένα τραπέζι και συζητήσουν για όλα τα θέματα που τους αφορούν οι Big-4.

Δεν έχω πάρει ακόμα την απόφασή μου για τις εκλογές της ΕΠΟ. Είναι νωρίς, όλα θα κριθούν περίπου ένα δίμηνο πριν την Γ.Σ της Ομοσπονδίας.

Θέλουμε να ελληνοποιηθεί το πρωτάθλημά μας. Η πρότασή μου θα είναι μέσα στο επόμενο δίμηνο να συγκληθεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και σε αυτήν θα εισηγηθώ να παρθεί απόφαση για την συμμετοχή 4 Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα. Όχι στην αποστολή, στην ενδεκάδα. Αν δεν παίζουν οι Έλληνες στις ομάδες μας, τότε να μην έχουμε μεγάλες απαιτήσεις από την Εθνική.

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου οι κύριοι Κωνσταντινίδης και Φύσσας θα μας έχουν δώσει μία λίστα με 4-5 ονόματα ξένων προπονητών, οι οποίοι κατά την άποψή τους θα μπορούν να πετύχουν στην Εθνική μας. Και στη συνέχεια η διοίκηση μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα έχει καταλήξει στο νέο προπονητή. Μπορεί να είναι Ιταλός, αλλά εξετάζουμε και θα εξετάσουμε πολλές περιπτώσεις.

Δεν θέλω να τοποθετηθώ ακόμα επί του θέματος της ανανέωσης του Κλάτενμπεργκ. Έχω άποψη, αλλά τα πρωταθλήματα βρίσκονται σε εξέλιξη. Η θέση μου πάντως είναι ότι και την επόμενη χρονιά πρέπει να είναι ξένος ο αρχιδιαιτητής. Στο τέλος της σεζόν πρέπει να καθίσει σε ένα τραπέζι η ΕΠΟ, η UEFA με τις 14 ομάδες της Super League 1, ώστε να πάρουμε μία απόφαση για το θέμα. Ο επικεφαλής της διαιτησίας αφορά την Ομοσπονδία και όλες τις ομάδες, όχι μόνο τους μεγάλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share