Ερσίν Τατάρ: «Οι Ελληνοκύπριοι εξοπλίζονται για να χύσουν ξανά αίμα»

Author

Categories

Share

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Τουρκιγέ». Υποστήριξε μάλιστα ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία εξοπλίζεται επιθετικά με στόχο να σύρουν την Κύπρο πίσω στο χάος πριν το 1974».

«Αυτό που συνέβη στην Ουκρανία έδειξε σε όλο τον κόσμο πόσο δίκιο είχαμε. Παλαιότερα οι Ελληνοκύπριοι ήταν οπλισμένοι για αμυντικούς λόγους. Αυτή τη στιγμή, η γενική ιδέα έχει αλλάξει και 300 εκατ. ευρώ επιθετικά όπλα έχουν δοθεί στη νότια Κύπρο το τελευταίο διάστημα» δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ. «Οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν να χύσουν αίμα και να σύρουν την Κύπρο πίσω στο χάος πριν το 1974» σημείωσε επίσης.

Υποστήριξε μάλιστα ότι «οι δυνάμεις που εξοπλίζουν τον νότο, από την άλλη ανοίγουν το θέμα των εγγυήσεων της Τουρκίας προς συζήτηση στον βορρά». Κατά τον ίδιο, πρωταρχικός στόχος είναι να δημιουργηθεί μια Κύπρος χωρίς την Τουρκία και στη συνέχεια να μετατραπεί ολόκληρη η περιοχή σε ένα νησί της ΕΕ με ελληνοκυπριακή ταυτότητα. «Οι δυνάμεις, που θέλουν να καταπιούν την Κύπρο θέλουν τον εναέριο χώρο της Κύπρου, αλλά και τη Μεσόγειο, που έχει μεγάλη σημασία λόγω της ενεργειακής και στρατηγικής της φύση», είπε χαρακτηριστικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Νέο χάος, αν καταστραφούν εγγυήσεις της Τουρκίας

«Δεν φτάσαμε σε αυτό το σημείο σε μια μέρα στην Ουκρανία. Αυτή τη στιγμή, ενώ οι πόλεις στην Ουκρανία καταστρέφονται, ο λαός της Ουκρανίας εγκαταλείπει τη χώρα και τη ζωή του, δεν υπάρχει ούτε η ΕΕ ούτε οι ΗΠΑ» είπε. Και πρόσθεσε: «Όλα τα γεγονότα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του κόσμου και κανείς δεν μπορεί να μας πει ότι δεν θα επαναληφθούν στην Κύπρο. Διότι και εδώ εφαρμόζεται παρόμοιο σενάριο, και κάθε τρόπος δοκιμάζεται στο όνομα της αστάθειας. Αν καταφέρουν να καταστρέψουν εγγυήσεις της Τουρκίας, θα δημιουργηθεί νέο και πολύ μεγαλύτερο χάος στην Κύπρο».

«Οι Ελληνοκύπριοι δεν ήταν ποτέ κυρίαρχοι εδώ»

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά και οι δυτικοί σύμμαχοι βλέπουν την Κύπρο ως ελληνικό νησί», είπε επίσης. «Οι Ελληνοκύπριοι δεν ήταν ποτέ κυρίαρχοι εδώ, σε καμία περίοδο της ιστορίας. Αλλά οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν εδώ για 350 χρόνια. Δεν έχουν καμία εξουσία. Γίναμε κυρίαρχοι αυτού του τόπου. Στο βουνό της Κύπρου (Πενταδάχτυλος), υπάρχει τούρκικο ίχνος στην πέτρα του. Δεν μπορούν να το σβήσουν. Δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Μαζί με τη μητέρα πατρίδα, έχουμε τη δύναμη να χαλάσουμε όλα τα σχέδια», υποστήριξε ο Ερσίν Τατάρ.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share