Εστία υπερμετάδοσης κορονοϊού τα βραβεία BAFTA – Κανείς δε φορούσε μάσκα

Author

Categories

Share

Εκδήλωση υπερμετάδοσης του κορονοϊού ήταν η τελετή απονομή των βραβείων BAFTA, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία για την τελετή των βραβείων Όσκαρ στις 28 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου στις ΗΠΑ, το περασμένο Σαββατοκύριακο οι υποψήφιοι συζήτησαν για τα Όσκαρ καθώς ανησυχούν έντονα αφού η τελετή των βραβείων BAFTA στο Royal Albert Hall του Λονδίνου στις 13 Μαρτίου ήταν μια εκδήλωση υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Ένας από τους παρευρισκόμενους, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην Covid-19 λίγες ημέρες μετά την τελετή, είπε στο THR: «Φαίνεται ότι το Σαββατοκύριακο μπορεί να ήταν ένα γεγονός υπερμετάδοσης».

Ένας άλλος ισχυρίστηκε: «Κυριολεκτικά όλοι με τους οποίους μιλάω αυτή τη στιγμή λένε ότι έχουν προσβληθεί».

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους της τελετής ήταν επίσης παρόντες σε πολλά πάρτι της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας το Σαββατοκύριακο που δεν διοργανώθηκαν από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου. Ένας μεγάλος αριθμός από τους προσκεκλημένους ταξίδεψε επίσης από άλλες χώρες και πιθανότατα έμεινε σε ξενοδοχεία, έμπαινε σε ταξί και έφαγε σε εστιατόρια.

Ο σκηνοθέτης – παραγωγός της ταινίας «Belfast» Κένεθ Μπράνα και ο πρωταγωνιστής της, Κιαράν Χάιντς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Ο Φιλ Λορντ και ο Κρις Μίλερ, παραγωγοί της υποψήφιας για Όσκαρ κωμωδίας κινουμένων σχεδίων επιστημονικής φαντασίας «The Mitchells vs the Machines», επίσης προσβλήθηκαν από τον ιό, όπως και ομάδα του National Geographic πίσω από το «The Rescue».

Για την είσοδο στην τελετή ήταν απαραίτητο αρνητικό τεστ αντιγόνου, αλλά η χρήση μάσκας δεν ήταν υποχρεωτική.

Οι παρευρισκόμενοι στην τελετή απονομής των Όσκαρ πρέπει να κάνουν δύο τεστ PCR και οι προσκεκλημένοι καλούνται να φορούν μάσκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share