Εύα Καϊλή: Χρησιμοποίησαν το παιδί της για να μιλήσει, λέει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Author

Categories

Share

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δικηγόρος της μιας εκ των βασικών πρωταγωνιστών του Qatar Gate, της Εύας Καϊλή, τόνισε ότι οι δικαστικές αρχές του Βελγίου… χρησιμοποίησαν το παιδί της τέως αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, ως μοχλό πίεσης προκειμένου να… μιλήσει.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος παραχώρησε συνέντευξη σε ιταλική εφημερίδα για την Εύα Καϊλή και την εμπλοκή της στο Qatar Gate και άφησε αιχμές για την στάση της βελγικής Δικαιοσύνης στο θέμα του παιδιού της τέως ευρωβουλευτή. Ο γνωστός νομικός τόνισε ότι οι αρχές δεν είχαν αφήσει την Εύα Καϊλή να δει το παιδί της, προκειμένου η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου να… σπάσει και να μιλήσει για όλα.

Βέβαια, οι βελγικές αρχές… λύγισαν τελικά και όπως έγινε γνωστό νωρίτερα επέτρεψαν στην Εύα Καϊλή να δει σήμερα το απόγευμα το μικρό παιδί της για 3 ώρες στις φυλακές του Χάρεν, όπου κρατείται η μια εκ των πρωταγωνιστών του Qatar Gate,

«Πίεση για να ομολογήσει»

Μιλώντας στην Corriere della Sera, ο συνήγορος της Εύα Καϊλή είπε ότι θεωρεί πως οι αρχές… χρησιμοποίησαν το παιδί της ευρωβουλευτή και δεν την είχαν αφήσει να το δει ως τώρα σαν ένα μοχλό πίεσης για να πει ότι ξέρει για το Qatar Gate. «Θεωρώ ότι μάλλον δεν της επέτρεψαν να δει το παιδί για να την πιέσουν να ομολογήσει, να παραδεχτεί ότι είχε διαπράξει κάτι. Όμως η κ. Καϊλή δεν έχει τίποτα να ομολογήσει γιατί είναι εντελώς απαλλαγμένη από κάθε είδους κατηγορία».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε επίσης πως δεν είναι η πρώτη φορά που είχε ζητήσει από τους Βέλγους να επιτρέψουν στην Εύα Καϊλή να δει το παιδί της, αλλά η απάντησή τους ήταν κάθε φορά αρνητική διότι όπως έλεγαν οι αρχές της χώρας της ΕΕ: «οι Βελγικές Αρχές αρνήθηκαν λόγω της μείωσης του σωφρονιστικού προσωπικού κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών».

«Δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από το Κατάρ»

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή υπενθύμισε επίσης πως στις 22 Δεκεμβρίου ο ανακριτής των Βρυξελλών, Μισέλ Κλες, που ηγείται των ερευνών για το Qatar Gate δήλωσε ότι δεν διαθέτει τα στοιχεία που θα μπορούσαν να στηρίξουν την κατηγορία της δωροδοκίας κατά της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτό το σημείο ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως: «ως δικηγόρος με 33 χρόνια εμπειρίας, αναρωτιέμαι πως ο κ. Κλες αποφάσισε ότι η κ. Καϊλή θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση στη φυλακή, όταν δεν υπάρχουν στοιχεία για τη βασική κατηγορία, όπως είναι αυτή της διαφθοράς. Δεν έχει πάρει ποτέ ούτε ένα ευρώ από το Κατάρ».

«Θα δει την κόρη της και αυτό θα απαλύνει τον πόνο»

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε ότι το γεγονός ότι η Εύα Καϊλή θα δει σήμερα την κόρη της θα απαλύνει τον πόνο για την άδικη κράτησή της.

«Ευτυχώς, τώρα θα δει την κόρη της και αυτό θα απαλύνει κάπως τον πόνο που νιώθει στην άδικη κράτησή της. Η κ. Καϊλή στερήθηκε την ελευθερία της με την κατηγορία της διαφθοράς, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Στην ακροαματική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, ο ανακριτής που ερευνά την υπόθεση, κ. Μισέλ Κλες, δήλωσε ότι δεν έχει στοιχεία που να υποστηρίζουν την κατηγορία διαφθοράς σε βάρος της Εύας Καϊλή», επισήμανε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

«Δεν ήξερε τι είχε η βαλίτσα»

Ερωτώμενος από τον δημοσιογράφο για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της κ. Καϊλή, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε: «Έμαθε για τα χρήματα μόνο όταν συνελήφθη ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, κάτι που της προκάλεσε πανικό».

Ο γνωστός νομικός πρόσθεσε πως η πελάτισσά του: «τηλεφώνησε στον πατέρα της για να πάρει τη βαλίτσα της κόρης της και τα μπιμπερό» αλλά υπογράμμισε πως η ίδια: «δεν γνώριζε τίποτα για το τι περιείχε η βαλίτσα, διότι δεν την είχε ανοίξει και δεν είχε ιδέα ότι περιείχε μετρητά».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι στην επερχόμενη ακρόαση της 22ας Ιανουαρίου θα επαναλάβει στις βελγικές αρχές ότι: «Η κ. Καϊλή δεν ήταν ποτέ στην υπηρεσία του Κατάρ».
Όσον αφορά την πολιτική γραμμή της Εύας Καϊλή, σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισής της, η τέως ευρωβουλευτής: «ακολούθησε την πολιτική γραμμή των Ευρωπαίων κεντρώων, όπως αυτή καθορίστηκε από τους Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν».

Διέψευσε τα σενάρια για λογαριασμούς στον Παναμά

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ρωτήθηκε και για τις πληροφορίες ότι Ελληνική Αρχή Καταπολέμησης του Ξεπλύματος Χρήματος ζήτησε πληροφορίες από τον Παναμά, διότι φαίνεται να ιχνηλατήθηκε εκεί το τεράστιο ποσό των 20 εκατ. δολαρίων σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομα της Καϊλή και άλλα 8 εκατ. στους λογαριασμούς των γονιών της και διέψευσε τα πάντα, μιλώντας για ψευδείς ειδήσεις.
«Είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι, περισσότερες από δύο εβδομάδες μετά τη δήλωση της τράπεζας στην οποία είπε επίσημα ότι πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις και έγγραφα, αυτές οι συκοφαντίες εξακολουθούν να κυκλοφορούν. Ήμουν ο πρώτος που ζήτησα από την Αρχή Καταπολέμησης του Ξεπλύματος Χρήματος να ελέγξει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της κυρίας γιατί έτσι θα αποδειχθεί ότι όλα έγιναν νόμιμα», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share