Εύα Καϊλή για δημοσίευμα Politico: Επιχειρούν να ποινικοποιήσουν διοικητικές πάγιες διαδικασίες του Ευρωκοινοβουλίου

Author

Categories

Share

Διαψεύδει η Εύα Καϊλή τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επιλήψιμες πράξεις από συνεργάτες της.

Συγκεκριμένα το Politico ανέφερε ότι η πρώην ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή βρίσκεται στο επίκεντρο μιας ξεχωριστής ποινικής έρευνας  σχετικά με φερόμενες ως παράνομες πληρωμές που αφορούν τέσσερις πρώην βοηθούς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2014 έως το 2020. 

Από την πλευρά της  με δήλωση της που μοιράστηκε μέσω του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου αναφέρει ότι κάποιες δυνάμεις με ιταμά πολιτικά κίνητρα, βλέποντας ότι καταρρέουν οι κατηγορίες σε βάρος μου για την γνωστή υπόθεση, επιχειρούν να ποινικοποιήσουν διοικητικές πάγιες διαδικασίες του Ευρωκοινοβουλίου».

Αναλυτικά η δήλωση της Εύας Καϊλή:

«Στο πλαίσιο της  διοικητικής διαδικασίας, που προβλέπεται από το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  λαμβάνουν χώρα συχνοί έλεγχοι οι οποίοι, μεταξύ άλλων, αφορούν υπερωρίες που καταβλήθηκαν σε βοηθούς, αποζημιώσεις για επαγγελματικά ταξίδια, κονδύλια τα οποία προεγκρίνει ο κάθε Ευρωβουλευτής.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας πρέπει να επισημανθεί  ότι, σε αντίθεση με όσα ανακριβώς δημοσιεύονται για την Εύα Καϊλή, από τις ενδελεχείς έρευνες από τα αρμόδια θεσμικά όργανα ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΛΗΨΗ  «μίζας» από αποζημιώσεις σε συνεργάτες της.

Τα ανωτέρω συνιστούν συκοφαντική δυσφήμιση. Συνήθης πρακτική είναι στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, οι τυχόν διαπιστούμενες τυπικές διαφορές με τις προεγκρίσεις να διευθετούνται με τις αρμόδιες υπηρεσίες . Είναι προφανές ότι κάποιες δυνάμεις με ιταμά πολιτικά κίνητρα, βλέποντας ότι καταρρέουν οι κατηγορίες σε βάρος μου για την γνωστή υπόθεση , επιχειρούν να ποινικοποιήσουν διοικητικές πάγιες διαδικασίες του Ευρωκοινοβουλίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share