Έξαλλη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον τρόπο που της συμπεριφέρθηκαν στην Τουρκία

Author

Categories

Share

Μικρές λεπτομέρειες, ειδικά όσον αφορά συγκεκριμένους θεσμούς κάνουν την διαφορά. Και όταν μιλάμε για την Πρόεδρο της Κομισιόν τα πράγματα σοβαρεύουν.

Γιατί, ομολογουμένως η υποδοχή που της επιφύλαξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία αλλά και ο Σαρλ Μισέλ που δεν μίλησε και την άφησαν να στέκεται όρθια έκαναν πολύ άσχημη εντύπωση όχι μόνο στην ίδια. 

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν έκρυψε την ενόχλησή της για όλα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο και τοποθετήθηκε δια του εκπροσώπου της. 

«Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιμένει ότι ο θεσμός που εκπροσωπεί θα τυγχάνει της συμπεριφοράς που απαιτείται από το πρωτόκολλο», τόνισε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ όταν ρωτήθηκε για τον τρόπο που κάθισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στην ‘Αγκυρα και το γεγονός ότι η ίδια κάθησε στον καναπέ σε αντίθεση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που βρισκόταν δίπλα από τον Τούρκο Πρόεδρο.

Παράλληλα ο Ερίκ Μαμέρ ανέφερε ότι η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν «ζήτησε από την ομάδα της να προχωρήσει στις απαραίτητες επαφές για να εξασφαλίσει ότι τέτοιο περιστατικό δε θα συμβεί στο μέλλον».

Click4More Ερντογάν και Μισέλ άφησαν «παγωτό» την φον ντερ Λάιεν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας (video)

«Το σημαντικό είναι ότι η Πρόεδρος έπρεπε να καθίσει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με τον Πρόέδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Τούρκο Πρόεδρο, αλλά αποφάσισε να προχωρήσει παρόλα αυτά βάζοντας σε προτεραιότητα την ουσία από το πρωτόκολλο», υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος της Επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share