Έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στην Σκωτία λόγω Euro 2020

Author

Categories

Share

Περίπου 2.000 Σκωτσέζοι -που βρέθηκαν στο Λονδίνο για το Euro 2020– νοσούν πλέον με κορονοϊό και μάλιστα, οι 397 από αυτούς βρέθηκαν στο Wembley.

Όπως αποκάλυψε σήμερα (30.06.2021) ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Σκωτίας, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ζουν στη χώρα και παρευρέθηκαν σε εκδηλώσεις στην Αγγλία που σχετίζονται με το Euro 2020 ενώ είχαν προσβληθεί από κορονοϊό.

Πολλοί εξ αυτών βρέθηκαν στο Λονδίνο για τον αγώνα της 18ης Ιουνίου με την Αγγλία, είτε στις εξέδρες του Wembley είτε στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, ενώ άλλοι παρακολούθησαν ματς στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, προκαλώντας εύκολες ανησυχίες για περαιτέρω έξαρση της επιδημίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η “Public Health Scotland”, συνολικά 1.991 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, παρέστησαν σε εκδηλώσεις του Euro 2020. Μεταξύ αυτών, 1.294 άνθρωποι ταξίδεψαν στο Λονδίνο και οι 397 εξ αυτών βρέθηκαν στις εξέδρες του Wembley για τον αγώνα Αγγλία – Σκωτία.

Οι αντίστοιχοι αριθμοί για τα ματς στο «Χάμπντεν Παρκ» είναι σαφώς χαμηλότεροι, καθώς θετικοί βρέθηκαν 38 θεατές του αγώνα με την Κροατία και 37 που παρακολούθησαν το παιχνίδι με την Τσεχία. Τα υπόλοιπα περιστατικά σχετίζονται με άτομα που βρέθηκαν στη fanzone της Γλασκώβης ή είδαν τους αγώνες σε δημόσιους χώρους (π.χ. παμπ) ή σε σπίτια με φίλους.

Όπως προκύπτει, περίπου τα τρία τέταρτα των περιπτώσεων ήταν άτομα ηλικίας 20 έως 39 ετών, ενώ εννέα στις 10 λοιμώξεις αφορούσαν άνδρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share