«Φασούλας και Λιόλιος προχώρησαν σε σχηματισμό πραξικοπηματικής διοίκησης»

Author

Categories

Share

Για δημιουργία παράνομης και «τζούφιας» διοίκησης έκανε λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου, λίγη ώρα μετά την εκλογή του Φάνη Χριστοδούλου, ως προσωρινού προέδρου της Ομοσπονδίας.

Ο Φάνης Χριστοδούλου αποτέλεσε υποψήφιο κοινής αποδοχής από τις παρατάξεις Φασούλα και Λιόλιου και αναδείχθηκε προσωρινός πρόεδρος της ΕΟΚ.

Ο Άγγελος Παπανικολάου (εκλεκτός της διοίκησης Βασιλακόπουλου για τις επερχόμενες εκλογές στην Ομοσπονδία) έκανε λόγο για πραξικοπηματική και «τζούφια» διοίκηση.

Η δήλωση του υποψήφιου πρόεδρου της ΕΟΚ:

«Με θλίψη και άκρατο προβληματισμό διαπιστώνουμε τις τελευταίες ώρες σχηματισμό πραξικοπηματικής-«τζούφιας» – διοίκησης εκ μέρους των υποψήφιων προέδρων κ.κ. Φασούλα, Λιόλιου. Μέσα σε λίγες ώρες αποκαλύφθηκε το πραγματικό προσωπείο, για το οποίο μιλάμε από την πρώτη στιγμή, ξεχνώντας την ομόνοια και την ενότητα του χώρου, αλλά και την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών.

Οι κ.κ. Φασούλας, Λιόλιος προχώρησαν στη δημιουργία μιας διοίκησης, η οποία είναι παράνομη δεδομένου ότι συμμετείχαν 10 μέλη από το προσωρινό ΔΣ της ΕΟΚ. Ξέχασαν όμως, να διαβάσουν το καταστατικό της ΕΟΚ, όπου στο άρθρο 12, παρ. 16, αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά: «Το Δ.Σ. έχει απαρτία, όταν παρίστανται έντεκα (11), τουλάχιστον, μέλη του, οι δε αποφάσεις του λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, εκτός και αν ορίζεται διαφορετικά στο Καταστατικό αυτό ή στο Νόμο. Σε περίπτωση ισοψηφίας, υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου».

Σας τους αφήνω στην κρίση σας. Θέλω να είστε πεπεισμένοι ότι θα εξακολουθήσω να εργάζομαι για την ενότητα, σεβόμενος απαρέγκλιτα την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share