Φοίβος Δεληβοριάς: Ανάρτηση για την εμφάνιση μετά τη λήξη του πένθους για τα Τέμπη

Author

Categories

Share

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ήταν από τους καλλιτέχνες που επέλεξαν, μια ημέρα μετά τη λήξη του τριήμερου εθνικού πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, να κάνουν κανονικά την παράστασή τους. Ήταν και ανάμεσα σε εκείνους που δέχτηκαν… πυρά.

Με μια ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ο Φοίβος Δεληβοριάς θέλησε να ξεκαθαρίσει στη στάση του και να εξηγήσει γιατί αποφάσισε να εμφανιστεί κανονικά αφού τελείωσε η περίοδος του εθνικού πένθους για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Έχει και ο μακαρθισμός ορισμένων μέσων και ορισμένων λογαριασμών στα σόσιαλ τα όριά του», αναφέρει ο Φοίβος Δεληβοριάς.

«Δεν εμφανιστήκαμε στο «Κύτταρο» παρά μόνο αφού αυτό έληξε-και φυσικά μιλώντας και τραγουδώντας για τα παιδιά που χάθηκαν.

Τα ίδια ακριβώς είχα αισθανθεί και πράξει στο έγκλημα του Ματιού. Είχα ακυρώσει τις εμφανίσεις μας στην Ταράτσα και είχα πενθήσει και εξοργιστεί μαζί με όλους», σημειώνει ο γνωστός τραγουδοποιός.

Και κλείνει το κείμενό του με μια συγγνώμη «που αναγκάζομαι να γράψω τα αυτονόητα».

Όλη η ανάρτηση του Φοίβου Δεληβοριά

Δεν έχω καμιά πρόθεση να απομακρύνω τους προβολείς από το έγκλημα στα Τέμπη και από τις πανελλήνιες, ακηδεμόνευτες συγκεντρώσεις που δείχνουν και την ανθρωπιά και την επαγρύπνηση της κοινωνίας μας, όσο κι αν αυτή καθημερινά συσκοτίζεται.

Επειδή όμως έχει και ο μακαρθισμός ορισμένων  μέσων και ορισμένων λογαριασμών στα σόσιαλ τα όριά του, οφείλω να δηλώσω τα εξής:

Είμαι συντετριμμένος, όπως και κάθε άλλος έλληνας από την τραγωδία. Ζήτησα αμέσως με επιστολή μου στην ΕΡΤ να μην προβληθεί η εκπομπή μας τις 3 μέρες του εθνικού πένθους.

Δεν εμφανιστήκαμε στο «Κύτταρο» παρά μόνο αφού αυτό έληξε-και φυσικά μιλώντας και τραγουδώντας για τα παιδιά που χάθηκαν.

Τα ίδια ακριβώς είχα αισθανθεί και πράξει στο έγκλημα του Ματιού. Είχα ακυρώσει τις εμφανίσεις μας στην Ταράτσα και είχα πενθήσει και εξοργιστεί μαζί με όλους.

Πηγαίνω στις συγκεντρώσεις, ακούγοντας το συλλογικό κάλεσμα και εύχομαι να γινόντουσαν και να γίνονται συχνότερα για να σταματήσει κάθε είδους έγκλημα, μικρό ή μεγάλο, από τα δεκάδες που δημιουργεί η μανία για το κέρδος και για διατήρηση στην εξουσία.

Αυτά-και συγνώμη που αναγκάζομαι να γράψω τα αυτονόητα. Τα λέμε όπου υπάρχει μουσική και κοινωνία. Εκεί ήμασταν και εκεί θα είμαστε πάντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share