Φωτεινή – Στεφανία Κούμπα: Πιθανό ο κορονοϊός να κάνει ζημιά στην ακοή (video)

Author

Categories

Share

Μετά την απώλεια όσφρησης και γεύσης, οι επιστήμονες διαπιστώνουν, πλέον, ότι ο κορονοϊός μπορεί να κάνει ζημιά και στην ακοή, όπως προέκυψε από την περίπτωση ενός 45χρονου ασθενή.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Φωτεινή-Στεφανία Κούμπα του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL) και του Νοσοκομείου Royal National Throat Nose and Ear Hospital, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «BMJ Case Reports», σύμφωνα με τον “Guardian”, επεσήμαναν ότι τα προβλήματα ακοής χρειάζονται έγκαιρη διάγνωση και επείγουσα θεραπεία στους ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ λόγω κορονοϊού.

Click4more: Κορονοϊός: Σοκ με 453 νέα κρούσματα και 13 νεκρούς σε 24 ώρες

“Κάναμε μια έρευνα σε έναν ασθενή του νοσοκομείου μας, που μετά από μακροχρόνια νοσηλεία διαπίστωσε ότι από το ένα αφτί δεν μπορούσε να ακούσει τίποτα. Κάναμε διάφορες μελέτες και διαπιστώσαμε ότι πάσχει από ένα τύπο βαρηκοΐας, που σχετίζεται με ιούς. Αποκλείσαμε τους υπόλοιπους ιούς και μελετήσαμε περαιτέρω αν μπορεί ο Covid 19 μπορεί να προκαλέσει αυτού του τύπου την βαρηκοΐα. Ακόμα είμαστε σε στάδιο έρευνας. Δεν έχουμε ακόμα αρκετά δεδομένα για να ξέρουμε αν αυτή η σχέση είναι αληθής. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να το ερευνήσουμε περαιτέρω”, είπε η Φωτεινή-Στεφανία Κούμπα στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share