«Φωτογραφίζεστε μπροστά στον φράχτη και τώρα κάνετε show»! Απρέπεια ακτιβιστών στο πρόσωπο της Προέδρου της Δημοκρατίας που επισκέφθηκε τους διασωθέντες του ναυαγίου

Author

Categories

Share

Επεισόδιο με απρέπεια στο πρόσωποι της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σημειώθηκε κατά την αποχώρηση της από τον  χώρο των αποθηκών στην Καλαμάτα, όπου φιλοξενούνται οι διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου. 

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη αρχικά στο λιμάνι της πόλης, στο χώρο των αποθηκών του οποίου φιλοξενούνται προσωρινά οι διασωθέντες μετανάστες. Εκεί ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για το αν υπήρχαν παιδιά ανάμεσα στους ναυαγούς, κάτι που δεν φαίνεται μέχρι τώρα να επιβεβαιώνεται.

Παράληλλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε, ότι έως τώρα 21 συνολικά άτομα, που έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης έχουν αντιμετωπιστεί ως περιστατικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και δεν έχει χρειαστεί η συνδρομή των υπολοίπων γειτονικών νοσοκομείων, που έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Κατά την αποχώρηση της, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας eleftheriaonline.gr, μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ φώναξαν “Ντροπή” λέγοντας παράλληλα ότι για όλο αυτό αιτία είναι οι πολιτικές με τον φράχτη του Έβρου. 

“Εσείς να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας που φωτογραφίζεστε μπροστά στον φράχτη και τώρα κάνετε show στους ανθρώπους με τόσους νεκρούς. Είναι ντροπή… Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τη δικιά σας προεδρία, τους σκοτώνει στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο”.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απάντησε: “Σκεφτείτε αυτά τα πλοία, τα σαπιοκάραβα που τα φορτώνουν οι διακινητές και κάνουν το εμπόριο. Πόσες ευθύνες υπάρχουν… Όταν ακούω φωνή έχω μία προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος… Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου. Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι…”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share