«Φουντώνουν» οι φήμες για τον διάδοχο του Πούτιν – «Έμπιστο υποχείριο θα αναλάβει το Κρεμλίνο φέτος»

Author

Categories

Share

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επιλέξει και θα ορίσει τον διάδοχό του μέσα στο 2023, αποκαλύπτει πρώην σύμμαχός του, «φουντώνοντας» τις φήμες ότι το Κρεμλίνο ετοιμάζει αλλαγή ηγεσίας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της ενδεχόμενης ήττας του Ρώσου προέδρου.

Ο Αμπάς Γκαλιάμοβ, πρώην σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν και ένας από αυτούς που σύντασσε τους λόγους του Ρώσου προέδρου, ανέβασε βίντεο στο κανάλι του Khodorkovsky Live στο YouTube, αναλύοντας τις επόμενες κινήσεις του ηγέτη του Κρεμλίνου, καθώς δεν είναι και τόσο δημοφιλής πλέον μεταξύ των πολιτών και ο πόλεμος στην Ουκρανία φαίνεται να καταλήγει σε ήττα για τη Ρωσία.

Γι’ αυτό, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επιδιώξει να παραδώσει την εξουσία σε έναν διάδοχο δικής του επιλογής και να αποσυρθεί στο «παλάτι» του, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, που κοστίζει 1 δισ. λίρες Αγγλίας, αντί να ρισκάρει να ζήσει το τραγικό τέλος άλλων τυράννων, όπως ο Μουαμάρ Καντάφι.

Ο διάδοχος του Βλαντιμίρ Πούτιν θα είναι ένας άξιος τεχνοκράτης, που θα μπορούσε να οδηγήσει τη Ρωσία στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και τη Δύση για τον τερματισμό του πολέμου, ώστε ο σημερινός ηγέτης του Κρεμλίνου να μην χρειαστεί να δώσει εκλογική μάχη το 2024, είπε ο Γκαλιάμοβ.

Όσον αφορά το όνομα του διαδόχου, ο Γκαλιάμοβ είπε ότι θα αποτελεί ένα «έμπιστο υποχείριο» του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκεί Σομπιάνιν, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν ή ο αναπληρωτής επιτελάρχης του, Ντμίτρι Κόζακ.

Ο κύκλος του Βλαντιμίρ Πούτιν δεν τον βλέπει πλέον ως «εγγυητή της σταθερότητας» και ανησυχεί για την άνοδο του Γεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, ο οποίος είναι μέχρι στιγμής πιστός στο Κρεμλίνο, αλλά μπορεί να στρίψει εναντίον του, λόγω πιθανής αποτυχίας στον πόλεμο στην Ουκρανία, σχολίασε ο Γκαλιάμοβ.

Με πληροφορίες από DailyMail

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share