Φόβοι για πάνω από 230.000 νεκρούς στις ΗΠΑ έως τον Νοέμβριο

Author

Categories

Share

Μόνο τρόμο προκαλεί η νέα εκτίμηση του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το οποίο οι θάνατοι από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ θα φτάσουν τους 230.822 τον Νοέμβριο!

Αυτή η πρόβλεψη βασίζεται στα τρέχοντα δεδομένα για την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στις ΗΠΑ. Τα κρούσματα μόλυνσης αυξάνονται κατά δεκάδες χιλιάδες καθημερινά (72.000+ χθες Πέμπτη), ενώ μέρος των Αμερικανών αρνούνται να φορούν μάσκες, να τηρούν τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση ή να εφαρμόζουν άλλα μέτρα και συστάσεις για την προστασία τους, εξήγησε το IHME.

Click4more Προσπαθεί, ανεπιτυχώς, να τα… μαζέψει για τις εκλογές ο Τραμπ

Στις 22 Ιουλίου, το ινστιτούτο προέβλεπε ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 θα φτάσουν τους 219.834 τον Νοέμβριο.

Στην περίπτωση που όλοι οι πολίτες συμμορφώνονταν προς τη σύσταση να φορούν μάσκες, ο αριθμός των νεκρών θα μειωνόταν σε 198.831, κατά τους υπολογισμούς του IHME.

Οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 150.000 την Τετάρτη, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Ως χθες (31.07.2020) βράδυ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η χώρα που υφίσταται μακράν το πιο βαρύ χτύπημα από την πανδημία στον πλανήτη θρηνούσε 151.826 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 κόντευαν τα 4,5 εκατομμύρια.

Θα τους προτρέψουν να εμβολιαστούν… για τις εκλογές

Και ενώ η κατάσταση με την εξάπλωση της πανδημίας στις ΗΠΑ πάει από το κακό στο χειρότερο, η κυβέρνηση Τραμπ θα κάνει εκστρατεία από το Νοέμβριο (σ.σ. τον μήνα των εκλογών) με στόχο την ενθάρρυνση των Αμερικανών να εμβολιαστούν κατά του νέου κορονοϊού σε συνδυασμό με τις ενδείξεις ότι ένα επιτυχές εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο περίπου μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Click4more Τρίτη μέρα με πάνω από 1.200 θανάτους στις ΗΠΑ – Ρεκόρ θανάτων στη Φλόριντα

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης είπε ότι η εκστρατεία αυτή θα υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ τεσσάρων και έξι εβδομάδων προκειμένου να εξαλειφθεί κάθε ενδεχόμενη καθυστέρηση μεταξύ της εγρήγορσης των Αμερικανών για το εμβόλιο και του πρακτικού εμβολιασμού τους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

«Η ουσιαστική γραμμή ισορροπίας στην οποία βαδίζουμε, είναι να καταστήσουμε τους Αμερικανούς ενθουσιώδεις σχετικά με τα εμβόλια, αλλά και το ενδεχόμενο να χάσουν τις προσδοκίες τους, έχοντας μεγάλες ποσότητες εμβολίων στις αποθήκες, αλλά και μικρό αριθμό ανθρώπων που θα εμβολιάζονται», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share