Φόβοι πως ο Έλον Μασκ δε θα αγοράσει το Twitter επειδή… δεν έχει τα λεφτά – Τι εκτιμούν επενδυτές

Author

Categories

Share

Επιφυλάξεις εκφράζουν επενδυτές για το αν ο Έλον Μασκ θα ολοκληρώσει την εξαγορά του Twitter αμφισβητώντας το… αν μπορεί να δώσει τα λεφτά.

Οι επιφυλάξεις για την αγορά του twitter από τον Έλον Μασκ «έστειλαν» τις μετοχές της εταιρείας που είχαν στην κατοχή τους, στο χαμηλότερο επίπεδο της τιμής τους από τότε που ανακοινώθηκε η συμφωνία εξαγοράς, πριν από δύο ημέρες.

Οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο ο Μασκ να μην έχει την απαραίτητη οικονομική ρευστότητα ώστε να χρηματοδοτήσει το ποσό των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πρέπει να καταβάλει, ενώ μπορεί να αποφασίσει για την πώληση μερικών μετοχών της στην Tesla, που θα είναι ίσως αναγκαία για να βρει τα χρήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Twitter.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην πάρει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter. Το 2018, ο Μασκ είχε προχωρήσει σε μία ανάρτηση στο Twitter ότι είχε “διασφαλίσει τη χρηματοδότηση” για μία συμφωνία 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων (68,34 δισεκατομμυρίων ευρώ) αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της Tesla, αλλά τελικά δεν προχώρησε με σχετική προσφορά.

Επιπλέον ο Μασκ θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε περίπτωση αποχώρησής του από τη συμφωνία. Το ποσό αυτό της αποζημίωσης, αποτελεί μόλις ένα μικρό μέρος της περιουσίας του, η οποία εκτιμάται από το Forbes στα 240 δισεκατομμύρια δολάρια.

“Υπάρχει μεγάλο ποσοστό σοβαρού ρίσκου για το επόμενο εξάμηνο που απαιτείται χρονικά για την ολοκλήρωση της συμφωνίας”, δήλωσε ο Κρις Πουλτζ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου.

Πτώση των μετοχών

Η τιμή των μετοχών του Twitter στη Νέα Υόρκη μειώθηκε κατά 2,1% στα 48,68 δολάρια (46,20 ευρώ), μειωμένη αισθητά από την τιμή της συμφωνίας εξαγοράς στα 54,20 δολάρια (51,44 ευρώ) αφήνοντας μία πιθανότητα 62% για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Η τιμή των μετοχών της Tesla μειώθηκε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 12% την Τρίτη, καθώς εξαφανίστηκαν 126 δισεκατομμύρια δολάρια από την μετοχική της αξία, μετά από ανησυχίες ότι ο Μασκ θα πρέπει να πωλήσει μετοχές στην εταιρεία προκειμένου να πληρώσει το ποσό των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Twitter.

Ο Ρόι Μπέχρεν, μέλος της διοίκησης στην επενδυτική εταιρία Westchester Capital Management που διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων δήλωσε ότι η αποζημίωση του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων δεν είναι ένα αρκετά μεγάλο ποσό ώστε ο Μασκ να σκεφτεί δύο φορές την αποχώρησή του από τη συμφωνία.

“Με βάση την καθαρή περιουσία του και το μέγεθος της εξαγοράς, η αποζημίωση είναι μικρότερη από αυτή που θα περίμενε κάποιος”, δήλωσε ο Μπέχρεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share