«Φρακάρισμα» στο Βερολίνο – Κλειστές 30 διασταυρώσεις από κινητοποίηση οργάνωσης για το κλίμα

Author

Categories

Share

Κλειστά είναι περισσότερα από 30 σημεία σε δρόμους του Βερολίνου από την οργάνωση για το κλίμα «Τελευταία Γενιά», προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην οδική κυκλοφορία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Βερολίνου, τουλάχιστον 500 αστυνομικοί και ένα ελικόπτερο συμμετέχουν στην επιχείρηση αποκατάστασης της κυκλοφορίας.

Την περασμένη εβδομάδα η οργάνωση ανακοίνωσε ότι από σήμερα θα προσπαθούσε να ακινητοποιήσει το Βερολίνο, προειδοποιώντας ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δεν θα σταματήσουν εάν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, μεταξύ άλλων για πλήρη εγκατάλειψη των ορυκτών καυσίμων από το 2030 και κατάργηση εντός επτά ετών των κινητήρων εσωτερικής καύσης για τα αυτοκίνητα και των καυστήρων θέρμανσης που λειτουργούν με πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Οι δράσεις της οργάνωσης αφορούν συνήθως ακτιβιστές οι οποίοι κολλούν τα χέρια τους στο οδόστρωμα, καθιστώντας έτσι ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα την απομάκρυνσή τους από το σημείο.

Η αστυνομία έχει επέμβει και παίρνει με το ζόρι τους ακτιβιστές από το δρόμο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τους επιτέθηκαν οι ίδιοι οι οδηγοί.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share