Γαλλία: Η M&S θα κλείσει 11 καταστήματα στον απόηχο του Brexit

Author

Categories

Share

Και τα 11 καταστήματα τροφίμων που λειτουργούν με το σύστημα δικαιόχρησης και που διαχειρίζεται με τον συνέταιρό της,  την SFH, στη Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει τους επόμενους μήνες βρετανική εταιρία λιανικών πωλήσεων Marks & Spencer στον απόηχο του Brexit

Αιτία είναι οι νέοι εμπορικοί κανόνες που ισχύουν από τότε που η Βρετανία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Ο όμιλος είπε ότι τα υπόλοιπα εννέα καταστήματα του δικτύου δικαιόχρησης, που διαχειρίζεται με τον όμιλο Lagardere Travel Retail, θα συνεχίσουν να λειτουργούν και ότι οι δύο εταίροι θα συνεχίσουν να εργάζονται για ένα βιώσιμο μελλοντικό επιχειρηματικό μοντέλο.

Ο πρόεδρος της M&S Άρτσι Νόρμα παραπονείται εδώ και μήνες ότι η εταιρία πασχίζει να στείλει προϊόντα στην Ιρλανδία και τη Γαλλία, χώρες-μέλη της ΕΕ, από τότε που η Βρετανία αποχώρησε από την ενιαία αγορά της ΕΕ στις αρχές του έτους, λόγω του τεράστιου όγκου πρόσθετων εγγράφων που απαιτούνται.

Τα 11 καταστήματα, που θα κλείσουν έως το τέλος του έτους, βρίσκονται κυρίως σε γνωστούς εμπορικούς δρόμους του Παρισιού.

Τα εννέα καταστήματα που διαχειρίζεται η Lagardere βρίσκονται κυρίως σε κόμβους μέσων μεταφοράς, όπως αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και σταθμούς μετρό.

«Η M&S έχει μακρά ιστορία στο να εξυπηρετεί πελάτες στη Γαλλία και δεν πρόκειται για μια απόφαση που εμείς ή ο εταίρος μας SFH παίρνουμε ελαφρά τη καρδία», δήλωσε ο Πολ Φρίστον, επικεφαλής για τις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share