Γαλλία: Την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου αρχίζει ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό

Author

Categories

Share

Οι πρώτες δόσεις των εμβολίων κατά της COVID-19 θα μπορούν να χορηγηθούν στους πολίτες στη Γαλλία την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ μιλώντας στο κοινοβούλιο.

Ο Καστέξ πρόσθεσε ότι η εκστρατεία εμβολιασμού στη Γαλλία θα εντατικοποιηθεί τον Ιανουάριο και επανέλαβε ότι η εκστρατεία θα επικεντρωθεί αρχικά στα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, όπως οι ηλικιωμένοι, πριν συνεχιστεί στον υπόλοιπο πληθυσμό.

click4more: Εμβολιασμοί την ίδια μέρα σε όλη την Ε.Ε.

Η δήλωση έρχεται ως συνέχεια της επίσπευσης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) της διαδικασίας έγκρισης του εμβολίου, προσδιορίζοντας τη σχετική συνεδρίαση για την 21η Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά η συνεδρίαση είχε προσδιοριστεί για τις 29 Δεκεμβρίου, με τον EMA να αναφέρει στις αρχές Δεκεμβρίου ότι σχεδιάζει να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer έως τις 29 Δεκεμβρίου και το εμβόλιο της Moderna έως τις 12 Ιανουαρίου, κάτι που προκάλεσε όμως -εκ των υστέρων και μετά την νέα «έκρηξη» κρουσμάτων που καταγράφει η Γερμανία- την αντίδραση της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, που φρόντισε να «διαρρεύσει» τον εκνευρισμό της για την καθυστέρηση.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share