Γάλλος επιστήμονας παραιτήθηκε μετά από αποκαλύψεις για σεξουαλική επίθεση

Author

Categories

Share

Ο διάσημος Γάλλος πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής πανεπιστημίου, πρώην ευρωβουλευτής, Ολιβιέ Ντυαμέλ ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι παραιτείται από όλες τις θέσεις που κατείχε.

Ο Ντυαμέλ που παραιτείται και από την προεδρία της εμβληματικής Fondation nationale des sciences politiques (FNSP) κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση του προγονού του, γιου της συζύγου του και του πρώην υπουργού Μπερνάρ Κουσνέρ, όταν εκείνος ήταν 14 ετών.

«Εχοντας γίνει αντικείμενο προσωπικών επιθέσεων και θέλοντας να διαφυλάξω τους θεσμούς στους οποίους εργάζομαι, θέτω τέλος στις υπηρεσίες μου», έγραψε στο Twitter ο Ολιβιέ Ντυαμέλ, οποίος διατηρούσε εκπομπή στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, ενώ είχε συνεργασία και με το τηλεοπτικό ενημερωτικό δίκτυο LCI.

Η εφημερίδα Le Monde και το περιοδικό L’Obs αποκαλύπτουν αποσπάσματα του βιβλίου της νομικού Καμίγ Κουσνέρ με τίτλο «La Familia grande» (Ed. Seuil), στο οποίο κατηγορεί τον πατριό της Ολιβιέ Ντυαμέλ για σεξουαλική επίθεση κατά του δίδυμου αδελφού της όταν ήταν 14 ετών.

«Ημουν 14 ετών και το άφησα…Ημουν 14 ετών, ήξερα και δεν είπα τίποτε», γράφει η Καμίγ Κουσνέρ, 45χρονη καθηγήτρια Δικαίου.

Η Καμίγ και ο αδελφός της είναι παιδιά του υπουργού και γιατρού, ιδρυτή της οργάνωσης Γιατροί χωρίς Σύνορα Μπερνάρ Κουσνέρ και της καθηγήτριας του Δικαίου Εβελίν Πιζιέ, που πέθανε το 2017, και είχε παντρευτεί τον Ολιβιέ Ντυαμέλ.

Η Καμίγ Κουσνέρ γράφει το βιβλίο της ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις επαναλαμβάνονταν επί χρόνια. «Το βιβλίο μου διηγείται σε ποιο σημείο πολλοί άνθρωποι γνώριζαν», λέει σε συνέντευξή της στο L’Obs.

«Φυσικά, σκέφτηκα ότι το βιβλίο μου μπορεί να φανεί χυδαίο εξαιτίας της φήμης της οικογενείας μου. Μετά είπα: ακριβώς γι’ αυτό πρέπει να το κάνεις».

«Ενα βαρύ μυστικό που μας βάρυνε προ πολλού ευτυχώς αποκαλύφθηκε», δήλωσε ο Μπερνάρ Κουσνέρ σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στην δημοσιότητα από την δικηγόρο του. «Θαυμάζω το θάρρος της κόρης μου Καμίγ».

Ο ίδιος ο Ολιβιέ Ντυαμέλ δήλωσε στην Le Monde και τον L’Obs ότι «δεν έχει τίποτε να πει» για τις κατηγορίες.

Η Fondation nationale des sciences politiques (FNSP) έλαβε γνώσιν της παραίτησής του «για προσωπικούς λόγους», ενώ ο διευθυντής της Φρεντερίκ Μιόν βρίσκεται «σε κατάσταση σοκ» μετά τις αποκαλύψεις.

Τα δίκτυα LCI και Europe 1 επιβεβαίωσαν την διακοπή της συνεργασίας τους με τον Ολιβιέ Ντυαμέλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share