Γεννηματά σε Τασούλα: Ζητάμε νομοθετική ρύθμιση για να αποκλειστεί από τις εκλογές η Χρυσή Αυγή

Author

Categories

Share

Επιστολή της Φώφης Γεννηματά προκειμένου να κλείσει οριστικά με νομοθετική διάταξη η δυνατότητα της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και των μελών της να επιστρέψουν στην Βουλή, επέδωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να συνεδριάσει η αρμόδια διαρκής επιτροπή της Βουλής με μοναδικό αντικείμενο τη νομοθετική επεξεργασία που θα κλείσει οριστικά το δρόμο στις επόμενες εκλογές στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, σε μέλη και στελέχη της, αλλά και σε κάθε παρακλάδι της. Μπορούμε, είπε, “να συνεννοηθούμε οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας σε αυτήν την κατεύθυνση. Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας δεν χωρά διχαστικές αντιπαραθέσεις. Μόνο όλοι μαζί κλείνουμε το δρόμο και τελειώνουμε τους νεοναζί”.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στην επιστολή της αναφέρει πως “η πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών στην πολύκροτη και πολύχρονη δίκη της “Χρυσής Αυγής” αποτελεί, αναμφίβολα, έναν σημαντικό σταθμό στην πρόσφατη ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αναγνωρίζεται πλέον, με δικαστική απόφαση, ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα έδρασε και λειτούργησε ως εγκληματική οργάνωση. Μετά τη δικαστική κρίση, η ευθύνη της οργανωμένης Πολιτείας μετατοπίζεται στο νομοθετικό πεδίο.

Click4more: Χρυσή Αυγή: Ιστορική απόφαση της δικαιοσύνης – 13 χρόνια στην ηγετική ομάδα και ισόβια στον Ρουπακιά

Είναι επομένως επιτακτική ανάγκη – συνεχίζει η κ. Γεννηματά – να εισαχθούν άμεσα, στην ισχύουσα νομοθεσία, ειδικές προβλέψεις, έτσι ώστε να αποφευχθεί η μελλοντική συμμετοχή στις εκλογές προσώπων και συνδυασμών υποψηφίων με αποδεδειγμένη εγκληματική δράση, που μάλιστα κατατείνει στην προσβολή της ελεύθερης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατά την έννοια του άρθρου 29 του Συντάγματος.

Η αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας, που οφείλει να ενώνει όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Δεν προσφέρεται για διχαστική αντιπαράθεση η υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Για τον λόγο αυτό, οφείλουμε όλοι, υπερβαίνοντας τις πολιτικές μας διαφορές, να επιδείξουμε σύνεση και την αναγκαία ελάχιστη συνεννόηση για κοινές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις. Με δεδομένα όλα τα ανωτέρω, προτείνουμε και ζητούμε την άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με μόνο αντικείμενο τη συζήτηση και την από κοινού επεξεργασία νομοθετικής παρέμβασης ώστε να αποκλειστεί από τη συμμετοχή σε επικείμενες εκλογές όχι μόνο η εγκληματική οργάνωση “Χρυσή Αυγή” και τα καταδικασμένα διευθυντικά της στελέχη και μέλη, αλλά και κάθε πιθανό παρακλάδι ή παράγωγό της”.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share