Γενς Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία να περιμένει και άλλα βαρέα όπλα «στο εγγύς μέλλον»

Author

Categories

Share

Η Ουκρανία αναμένεται να λάβει περισσότερα βαρέα όπλα «στο εγγύς μέλλον», δήλωσε σήμερα (15.1.2023) ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στα εδάφη της και τις κινήσεις των δυτικών συμμάχων της.

«Οι πρόσφατες υποσχέσεις για την αποστολή βαρέων όπλων είναι σημαντικές – και περιμένω ότι θα υπάρξουν περισσότερες στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ για την Ουκρανία στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Οι δηλώσεις του Γενς Στόλτενμπεργκ για την Ουκρανία έγιναν πριν από την συντονιστική διάσκεψη των δυτικών χωρών στις 20 Ιανουαρίου για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, στην αμερικανική βάση του Ραμστάιν στην Γερμανία.

Ήδη, πάντως, η Γερμανία άνοιξε τον δρόμο για την αποστολή αρμάτων Leopard στην Ουκρανία. «Το νωρίτερο στις αρχές του 2024 θα ήταν εφικτό να παραδοθούν άρματα Leopard στην Ουκρανία», δήλωσε ο πρόεδρος της «Rheinmetall», Άρμιν Πάπεργκερ.

Άρματα μάχης υποσχέθηκε ότι θα στείλει και η Βρετανία, μετά τις πιέσεις του Κιέβου. Πολλά βρετανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για την προμήθεια 12 Challenger 2, εκ των οποίων 4 θα αποσταλούν άμεσα και 8 σε μικρό χρονικό διάστημα. «Η κίνηση του Λονδίνου είναι καλό σημάδι», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share