Γερμανία: Κορυφαίος επιστήμονας εναντίον Μέρκελ – «Πιο επικίνδυνος ο εγκλεισμός σε εσωτερικούς χώρους»

Author

Categories

Share

Στη δίνη του κορονοϊού βρίσκεται η Γερμανία, που βαίνει ολοταχώς προς αυστηρότερο lockdown. Όπως έχουν προειδοποιήσει οι λοιμωξιολόγοι το τρίτο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας δοκιμάζει τα όρια του Συστήματος Υγείας, με τις ΜΕΘ να βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Γι αυτό τον λόγο η Καγκελάριος Μέρκελ εισηγείται νόμο για «αυτόματα lockdown» μόλις τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 100 ανά 100.000 κατοίκους και μάλιστα χωρίς να απαιτείται προηγουμένως σύμφωνη γνώμη της τοπικής κυβέρνησης.

Ωστόσο ο ισχυρότερος αντίλογος έρχεται από τον διακεκριμένο ερευνητή αερολυμάτων και περιζήτητο από τα ΜΜΕ Γκέρχαρντ Σόιχ, που προειδοποιεί να μην οδηγούνται οι πολίτες σε εσωτερικούς χώρους εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων εξόδου, διότι αυτό είναι κάτι πολύ πιο επικίνδυνο.

«Οι απαγορεύσεις εξόδου μεταξύ 9 μ.μ. και 5 π.μ. που προγραμματίζονται με το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης θα έχουν αποτελέσματα αντίθετα των επιδιωκομένων από επιστημονική άποψη», δήλωσε σήμερα στο δίκτυο WDR 5 ο φυσικός και πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ερευνητικής Ένωσης Αερολυμάτων (ISAM) Γκέρχαρντ Σόιχ.

«Όταν επιβάλλουμε απαγόρευση κυκλοφορίας, τότε υποβάλλουμε στους πολίτες την σκέψη “Προσοχή! Είναι επικίνδυνα έξω”, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Εάν οι άνθρωποι παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους, αυτό είναι το επικίνδυνο», τόνισε.

click4more «Τρομοκρατημένη» η Μέρκελ: Χειρότερο το τρίτο κύμα της πανδημίας στη Γερμανία

Κορυφαίοι ερευνητές αερολυμάτων της Γερμανίας έχουν ήδη ζητήσει αλλαγή στο θέμα αυτό με ανοιχτή επιστολή τους προς την ομοσπονδιακή και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων. «Οι επιστήμονες αντιτάχθηκαν στην άποψη ότι η παραμονή των ανθρώπων σε εξωτερικούς χώρους είναι καταστροφική», όπως είπε ο Σόιχ.

«Το τζόκινγκ με μάσκα, τα κλειστά πάρκα, η απαγόρευση περιπάτου ή του καπνίσματος ενός τσιγάρου το βράδυ σε εξωτερικό χώρο, εκτός δηλαδή ενός πιθανώς μικρού διαμερίσματος, στον καθαρό αέρα είναι παράλογα μέτρα. Αντ΄ αυτού, πρέπει να επιτρέπεται στους πολίτες να πάνε έξω. Οι μολύνσεις από κορονοϊό είναι ένα πρόβλημα εσωτερικού χώρου», τόνισε ο ερευνητής αερολυμάτων.

Ο Σόιχ συνέστησε σε όσους πρέπει οπωσδήποτε να συναντηθούν με άλλα άτομα να περιορίσουν τον αριθμό των ατόμων και την χρονική διάρκεια των συναντήσεων. «Κάθε μία ώρα περισσότερη σε εσωτερικούς χώρους είναι πάρα πολύ επικίνδυνη. Οι περισσότεροι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη».

Τέλος, αναφερόμενος στη λειτουργία των σχολείων επισήμανε ότι «τα μαθήματα στα σχολεία πρέπει να γίνονται μόνο σε συνδυασμό με προστατευτικά μέτρα, όπως είναι ο εξαερισμός, τα φίλτρα καθαρισμού του αέρα, η χρήση μάσκας, οι σύντομοι χρόνοι διδασκαλίας και οι μεγάλες αίθουσες».

Πηγή: Με πληροφορίες από WDR 5 / ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share