Γερμανία: Ο “κούκος αηδόνι” τα κουρέματα στην μετά καραντίνα εποχή

Author

Categories

Share

“Φαρμάκι” κοστίζει στη Γερμανία κάθε επίσκεψη σε κομμωτήρια και κουρεία στην περίοδο μετά το lockdown. Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στην τιμή του παιδικού κουρέματος.

Όπως γνωστοποίησε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία στη Γερμανία το κόστος του κουρέματος στην μετά lockdown εποχή αυξήθηκε και κυρίως του παιδικού, ακολουθούμενο από του ανδρικού και λιγότερο του γυναικείου.

Η μέση τιμή για ένα κούρεμα αυξήθηκε κατά 6,3% από τον περυσινό Αύγουστο μέχρι τον φετινό παρά την μείωση, από 19% σε 16%, του ΦΠΑ την 1η Ιουλίου και παρότι οι τιμές των καταναλωτικών αγαθών παρέμειναν σταθερές τον περασμένο μήνα.

Αναφορικά με τα παιδιά, το κόστος του κουρέματος αυξήθηκε κατά 9,4%, για τους άνδρες η αντίστοιχη αύξηση είναι 6,5% και για τις γυναίκες 5,8%. “Ένας λόγος πιθανόν να είναι η εφαρμογή αυστηρών υγειονομικών απαιτήσεων μετά το άνοιγμα εκ νέου των καταστημάτων. Για παράδειγμα, το κούρεμα σε στεγνά μαλλιά πιθανόν να μην προσφέρεται, ανέφερε η Στατιστική Υπηρεσία.

Η Γερμανία μπήκε σε καθεστώς lockdown στα μέσα Μαρτίου και τα κομμωτήρια άνοιξαν και πάλι τον Μάιο όταν το κόστος του κουρέματος είχε ήδη αυξηθεί κατά 5,4% μέσα σε έναν χρόνο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share