Γερμανία – Ζεεχόφερ: Χρειαζόμαστε άμεσα ένα σκληρό lockdown

Author

Categories

Share

Η Γερμανία πρέπει να προχωρήσει αμέσως σε σκληρό lockdown για να επιβραδύνει τη μετάδοση της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε στο περιοδικό Der Spiegel ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ. Σημειώνεται ότι σήμερα, Παρασκευή (11/12), οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν αριθμούς ρεκόρ νέων μολύνσεων και θανάτων.

«Η μοναδική πιθανότητα να ανακτήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης είναι ένα lockdown, όμως πρέπει να γίνει αμέσως», δήλωσε ο Χορστ Ζεεχόφερ μιλώντας στο περιοδικό Der Spiegel. «Αν περιμένουμε μέχρι τα Χριστούγεννα, θα πρέπει να παλεύουμε για μήνες με υψηλούς αριθμούς», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 29.875 φτάνοντας τα 1.272.078. Το ίδιο διάστημα, άλλοι 598 ασθενείς πέθαναν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 20.970 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

“Χρειάζεται σκληρό lockdown”

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, Λόταρ Βίλερ, δήλωσε την Πέμπτη (10.12.2020)  πως οι αριθμοί των κρουσμάτων κορονοϊού των τελευταίων ημερών στην Γερμανία είναι ανησυχητικοί και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο σκληρό lockdown. 

Σύμφωνα με τον ίδιο «η κατάσταση επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Οι αριθμοί των κρουσμάτων κορονοϊού των τελευταίων ημερών είναι ανησυχητικοί. Το μερικό lockdown το οποίο ισχύει από τις αρχές Νοεμβρίου δεν αρκεί για την καταπολέμηση του κορονοϊού και δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από το σκληρό lockdown για την επιτυχή αναχαίτησή του. Οι επαφές του πληθυσμού θα πρέπει να μειωθούν κατά τουλάχιστον 60%.

Ο τρέχων περιορισμός κατά 40% είναι πολύ μικρός. Δεν υπάρχει ούτε και στην Γερμανία κάποια καλή εναλλακτική λύση από την λήψη αυστηρότερων μέτρων», είπε ότι σε συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι.

Ο Πρόεδρος της RKI εκτιμά ότι μέχρι τώρα λιγότερο από το 10% των Γερμανών έχει ήδη μολυνθεί από τον κορονοϊό. Θετικό ήταν περίπου το 1,5%, αλλά φυσικά υπάρχει και ένας άγνωστος αριθμός κρουσμάτων, διότι δεν έχουν κάνει όλοι οι πολίτες το διαγνωστικό τεστ. Επίσης, υπάρχουν περίπου διπλάσια κρούσματα σε οίκους ευγηρίας σε σύγκριση με την άνοιξη. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να περιορισθεί η εξάπλωση του ιού μειώνοντας τις επαφές μεταξύ των ανθρώπων. Με ένα σκληρό lockdown, η Ιρλανδία και το Βέλγιο μείωσαν επιτυχώς τις επαφές κατά περισσότερο από 60% και έτσι μείωσαν και τις λοιμώξεις», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share