Για πρώτη φορά το βραβείο κοινού στα φετινά Όσκαρ – Ιδού τα φαβορί!

Author

Categories

Share

Τα φετινά βραβεία Όσκαρ (28.03.2022/ 03.00 π.μ.) προχωρούν σε μια καινοτομία, καθώς θα απονεμηθεί για πρώτη φορά το βραβείο κοινού. Η ταινία που θα το κερδίσει θα ανακηρυχθεί μέσω των ψήφων των σινεφίλ, οι οποίοι κατέθεσαν τις ψήφους τους έως τις 3 Μαρτίου, 24 ημέρες δηλαδή πριν την τελετή.

Ωστόσο, λόγω ίσως και της φύσης του εν λόγω βραβείου Όσκαρ, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια ταινία θα λάβει τη μεγαλύτερη υποστήριξη του κόσμου, χωρίς να την… νοιάζει καθόλου η γνώμη της Ακαδημίας. Σημειώνεται ότι το βραβείο κοινού μπορεί να το κερδίσει και μια ταινία που δεν είναι υποψήφια για Όσκαρ σε καμία άλλη κατηγορία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα του Variety, το 26% των ενηλίκων θεατών από τις ΗΠΑ προτιμά το «Spider-Man: No Way Home», ή το «Justice League» του Ζακ Σνάιντερ, διότι οι ταινίες σούπερ ηρώων δεν έχουν «συγκινήσει» την Ακαδημία αλλά σίγουρα έχουν τεράστιο ρεύμα στον κόσμο.

Ωστόσο, το Deadline ανατρέπει το σκηνικό με μια δικιά του έρευνα, καθώς αναφέρει ότι καμία από αυτές τις blockbuster ταινίες δεν προηγείται στην κούρσα για το βραβείο κοινού. Αντιθέτως, τονίζει ότι το προβάδισμα έχει δοθεί στην ταινία «Cinderella», τη μουσική εκδοχή της γνωστής ιστορίας της Σταχτοπούτας ή το «Minimata», η ταινία με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις παραπάνω ταινίες, μόνο το «Spider-Man: No Way Home» διεκδικεί Όσκαρ καθώς είναι υποψήφιο για το βραβείο των Καλύτερων Οπτικών Εφέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share