Γιάννης Οικονόμου: Αδιανόητη και επικίνδυνη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη

Author

Categories

Share

Αδιανόητη και επικίνδυνη χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της τροπολογίας για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε πως «η επιπρόσθετη ρύθμιση εισήχθη για την περαιτέρω ενίσχυση του ήδη ψηφισμένου θεσμικού πλαισίου. Μοναδική μας επιδίωξη είναι να ενισχύσουμε τη δικαστική κρίση. Η πρωτοβουλία της Κυβέρνησής μας είναι στο πλαίσιο των συνταγματικών της υποχρεώσεων», τονίζει ο Γιάννης Οικονόμου για την επιπρόσθετη ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη.

Επισημαίνει παράλληλα ότι η στρατηγική της ΝΔ για την αυτοδυναμία είναι σαφής σε αντίθεση με την αντιπολίτευση, ενώ σχολιάζοντας τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι, όσα λέγονται προεκλογικά διαφέρουν από όσα μετεκλογικά θα αποφασιστούν, λέει: «Είναι μια παραδοχή σχεδιαζόμενης πολιτικής εξαπάτησης».

Και προσθέτει: «Τι Κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα συμμετάσχει ο κ. Βαρουφάκης, που επιθυμεί διακαώς την ανατίναξη του τραπεζικού συστήματος, και ο κ. Ανδρουλάκης, που οραματίζεται πρωθυπουργό τον άγνωστο Χ; Ή το ΚΚΕ, που έχει σαφή αντιδυτικό και αντιευρωπαϊκό προσανατολισμό; Ή η αντιεμβολιαστική και φιλοπουτινική ακροδεξιά; Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και απαιτείται σοβαρή και στιβαρή διακυβέρνηση».

«Αλλάξαμε επίπεδο την Ελλάδα»

Επιπρόσθετα υπογραμμίζει πως παρά τις κρίσεις τις οποίες κλήθηκε να διαχειριστεί η κυβέρνηση «στο διάστημα 2019-23 αλλάξαμε επίπεδο την Ελλάδα» και καλεί τους πολίτες να αναλογιστούν όσα έγιναν και ποιον εμπιστεύονται για την επόμενη μέρα, «ώστε να βελτιώσει όσα δεν έγιναν αρκετά καλά και να κάνει ακόμα περισσότερα για την αύξηση των μισθών και την ανακατασκευή του Κράτους».

Υπενθυμίζει δε ότι η ΝΔ μείωσε δραστικά μια σειρά από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει και πάλι τους φόρους. Όχι μόνον γιατί από τα “λεφτόδενδρα” των φόρων τάζει αυξήσεις, ρυθμίσεις, σπίτια και οικόπεδα, αλλά και γιατί πριν από λίγες μέρες το εξήγγειλε ουσιαστικά ο κ. Δραγασάκης», τονίζει.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρεται και στις παρεμβάσεις που έγιναν από το 2019 στο Κράτος και μεταξύ άλλων τονίζει: «Κάποιες όψεις του βαθέος κράτους ενδεχομένως να μην αλλάζουν όσο γρήγορα θα θέλαμε, αλλά αλλάζουν. Συγκρουόμαστε συνεχώς με τις νησίδες αντίδρασης που χαρακτηρίζουν το χθες, το οποίο επιδιώκουμε να αφήσουμε πίσω μας. Και θα το αφήσουμε πίσω μας, συνεχίζοντας πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στην κατεύθυνση που έχουμε χαράξει».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τοποθετείται και για την υποψηφιότητα του στην εκλογική του περιφέρεια στη Φθιώτιδα.

«Μπήκα στην πολιτική για πράγματα που πιστεύω, θα είμαι στην πολιτική όσο αντλώ δύναμη από την κοινωνία, όχι γενικώς και αορίστως. Από την κοινωνία που μεγάλωσα, που πήγα σχολείο, που είναι οι άνθρωποί μου, οι άνθρωποι που αγαπώ και που έχουν από μένα προσδοκίες και απαιτήσεις», υπογραμμίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share