Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που έγινε στα Τέμπη, πρέπει να μην ξανασυμβεί ποτέ

Author

Categories

Share

Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που έγινε με τα τρένα στα Τέμπη, δήλωσε σήμερα (05.03.2023) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Οικονόμου προσέθεσε ότι «η “σκιά” αυτού του δυστυχήματος με τα τρένα στα Τέμπη δεν θα υποχωρήσει ποτέ, στη λογική ότι υπάρχουν πράγματα που δεν κάναμε τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε. 

Σε αυτήν τη ανείπωτη τραγωδία, αντανακλώνται παθογένειες των τελευταίων 15 ετών. Αυτές οι παθογένειες προέκυψαν από το μνημόνιο, που ο κόσμος έφευγε σωρηδόν από τις θέσεις του κ.ά.

Η δικαιοσύνη και η αλήθεια, είναι τα ελάχιστα που πρέπει να υπάρχουν τους ανθρώπους που “χάθηκαν” στα Τέμπη. Πρέπει να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο». 

«Οι κυβερνήσεις δεν είναι μόνο για τη “νηνεμία”, είναι και για τα δύσκολα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε ότι η επιτροπή που συστάθηκε για να διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας, «αλλά και η Δικαιοσύνη, θα τα ψάξουν όλα». 

«Δεν πρέπει να αφήνουμε τα ψέματα να “δηλητηριάζουν” το κλίμα», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου. 

«Προφανώς και είναι τεράστιο σφάλμα το πώς βρέθηκε αυτός ο άνθρωπος [ο κατηγορούμενος] στη θέση που βρέθηκε», συμπλήρωσε. 

«Είναι ώρα να αφήσουμε τα “παχιά” λόγια και να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της. Να σωπαίνουμε τούτες τις ώρες. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δουλειά που θα γίνει, προκειμένου να μην έχουμε άλλες τέτοιες τραγωδίας. 

Η Επιτροπή θα πάρει τον χρόνο που θα κρίνει η ίδια ότι χρειάζεται. Το έργο της είναι να δει τα συστημικά προβλήματα: πώς λειτουργούσε ο ΟΣΕ, αν η εκπαίδευση ήταν επαρκής κ.ά.

Αλλά, εκτός από την Επιτροπή, υπάρχει και η Δικαιοσύνη», υπογράμμισε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share