Γιάννης Οικονόμου: Γιατί αποφασίσαμε να κάνουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό

Author

Categories

Share

Στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, φιλοξενήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και σχολίασε τις ανακοινώσεις που έκανε πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης -δηλαδή τον υποχρεωτικό εμβολιασμό– ενόψει εορτών αλλά, λόγω της εμφάνισης της μετάλλαξης Όμικρον.

«Προχωρήσαμε σε αυτήν τη υποχρεωτικότητα για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την εικόνα που έχουμε τα στοιχεία που έρχονται όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τα νοσοκομεία, από τις ΜΕΘ, από ανθρώπους που διασωληνώνονται και από τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών ανήκει στην κατηγορία των ανεμβολίαστων και στην κατηγορία των συμπολιτών μας που είναι 60 ετών και πάνω. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε εξαντλήσει κάθε μέθοδο πειθούς για να πείσουμε τους συμπολίτες μας κυρίως αυτής της κατηγορίας να εμβολιαστούν», εξήγησε ο κ. Οικονόμου.

«Το Νοέμβριο υπήρξε μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα. Οι συμπολίτες μας από αυτή την κατηγορία ανταποκρίθηκαν λιγότερο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ενόψει της όμικρον δεν υπήρχε περιθώριο πια να μην πάρουμε αυτή τη σκληρή απόφαση και απόφαση ευθύνης στον άξονα της υπευθυνότητας σε ώρες κρίσιμες», σημείωσε.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να θέλει κάποιος να εμβολιαστεί και να μην φέρουμε το εμβόλιο στην πόρτα του», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου τονίζοντάς πως μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 19.000 άτομα με προβλήματα μετακίνησης, ενώ το εμβόλιο στέλνεται και σε απομακρυσμένες περιοχές.

«Όταν δεν εμβολιάζεσαι έχεις πολύ υψηλές πιθανότητες να νοσήσεις. Δεν προστατεύεις τον εαυτό σου, ενώ το εμβόλιο είναι εκεί και σε προστατεύει επιβαρύνοντας το Ε.Σ.Υ», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

«Η υποχρεωτικότητα για να έχει αντίκρισμα πρέπει να συνδέεται και με ορισμένες κυρώσεις. Εδώ η κύρωση δεν έχει να κάνει με μια αντίστοιχη στέρηση, ούτε ζητάς σε κανέναν να δώσει εξετάσεις, ούτε του ζητάς να υποβληθεί σε καμία δοκιμασία εμβόλιο δωρεάν δίνεις σε όλους», τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε λέγοντας πως « η μάχη για να μείνει η οικονομία και η κοινωνία ανοιχτή, να συνεχιστεί η εμβολιαστική κάλυψη και να προστατευτεί το Ε.Σ.Υ».

Δείτε όσα είπε ο Γιάννης Οικονόμου

Πηγή: Live News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share