Γιατροί νοσοκομείου «Γιώργος Γεννηματάς»: Επικίνδυνη η διακομιδή ασθενών στις ιδιωτικές κλινικές

Author

Categories

Share

Σε κινητοποιήσεις οι γιατροί του «Γιώργος Γεννηματάς» διαμαρτυρόμενοι για τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας που στοχεύει στην εξάλειψη των ράντζων από τα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γιώργος Γεννηματάς», η διακομιδή ασθενών σε ιδιωτικά νοσοκομεία μετά από κάθε εφημερία – έτσι ώστε να «εξαφανιστούν» τα ράντζα από τους διαδρόμους – εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), δικαιώνει την απόφαση των γιατρών του Νοσοκομείου να μην συμμετάσχουν στη διαδικασία και δηλώνει τη στήριξή της.

Όπως αναφέρει η Ένωση των νοσοκομειακών γιατρών, οι γιατροί του «Γεννηματάς» σωστά διαφωνούν με την απόφαση του υπουργείου Υγείας, της 1ης Υ.Πε. και της Διοίκησης του ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς, που αφορά τη διακομιδή ασθενών σε ιδιωτικά θεραπευτήρια τόσο την επόμενη ημέρα από τη γενική εφημερία όσο και στις μικρές εφημερίες.

«Αυτή η κίνηση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους ασθενείς, αφού η παραμονή τους στα ΤΕΠ θα είναι χωρίς ιατρονοσηλευτική παρακολούθηση, καθώς και η μεταφορά στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο θα γίνεται χωρίς συνοδεία γιατρού και σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς αυτός θα επιστρέφει στο Γεννηματάς, διακόπτοντας έτσι τη συνοχή της νοσηλείας του», αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

Γιατροί νοσοκομείου «Γιώργος Γεννηματάς»: «Ξεκάθαρη επιλογή πριμοδότησης του ιδιωτικού τομέα»

Ταυτόχρονα, όπως προσθέτουν οι γιατροί, το εγχείρημα είναι εξίσου επικίνδυνο και για τους εργαζόμενους, αφού λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό οι ήδη ελάχιστοι γιατροί του ΤΕΠ επιφορτίζονται με την παρακολούθηση των ασθενών έως ότου διακομιστούν και με τη διακομιδή τους και με τεράστιο όγκο γραφειοκρατικής δουλειάς.

Τέλος, όπως λένε, «το κόστος αυτής της διαδικασίας είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της πλήρωσης των κενών θέσεων γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου και του ανοίγματος των κλειστών νοσοκομείων. Πρόκειται για ξεκάθαρη επιλογή πριμοδότησης του ιδιωτικού τομέα που εντάσσεται στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ», αναφέρουν οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ και δηλώνουν πως στηρίζουν την απόφαση των συναδέλφων τους να μην συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή.

πηγή: Iatropedia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share