Γιώργος Κώτσηρας: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης

Author

Categories

Share

Ο ανασχηματισμός έγινε και ο Γιώργος Κώτσηρας είναι ένα από τα νέα πρόσωπα που μπήκαν στην κυβέρνηση. Αναλαμβάνει υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Οι αλλαγές που έφερε ο ανασχηματισμός δεν ήταν πολλές και στο υπουργείο Δικαιοσύνης το νέο πρόσωπο είναι ο Γιώργος Κώτσηρας, που ως υφυπουργός θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο των θεμάτων Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στη Β’ Δυτικής Αττικής, από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019.

Ο Γιώργος Κώτσηρας είναι 36 ετών και αναλαμβάνει τη θέση που είχε «χηρέψει» από τις 31 Ιουλίου, όταν είχε παραιτηθεί ο Δημήτρης Κράνης.

Click4more Νέα κυβέρνηση: Ποιοι υπουργοί και υφυπουργοί άλλαξαν πόστα

Ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης αποφοίτησε το 2006 από τη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι αριστούχος διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο (2007) στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille III-Paul Cezanne και στο Διοικητικό Δίκαιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (2008).

Ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, εξελέγη κατά την τετραετία 2010-2014 πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων.

Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής στις Ευρωεκλογές του 2014 και επιλαχών βουλευτής περιφέρειας Αττικής στις εθνικές εκλογές του 2015.

Ακόμη, διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας επιστημονικών φορέων της ΝΔ κατά την τριετία 2016-2019, ενώ το 2016 διετέλεσε μέλος τομέων εσωτερικών και Δικαιοσύνης ΝΔ.

Κατά τη βουλευτική του διαδρομή διετέλεσε:

-Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης

-Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του ανθρώπου

-Μέλος της υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία

-Μέλος της επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος (για την Συνταγματική Αναθεώρηση του 2019)

– Μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του

-Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Γαλλίας της Βουλής

-Μέλος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Σερβίας της Βουλής.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share