Γιουβέντους: Αφαίρεση 15 βαθμών και ποινή δύο χρόνων στον Ανιέλι

Author

Categories

Share

Πιο βαρύς δεν γινόταν να είναι ο πέλεκυς της ιταλικής Δικαιοσύνης για τη Γιουβέντους. Το ιταλικό αθλητικό δικαστήριο που ερευνά τις μεταγραφές της επέβαλε ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών στη «Γηραιά Κυρία».

Με 20 παιχνίδια να απομένουν για το φινάλε της φετινής σεζόν, η Γιουβέντους είχε 37 βαθμούς και ήταν τρίτη στη Serie A, 10 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Νάπολι. Οι -15 βαθμοί όμως θα την φτάσουν στους 22 πόντους κι εκτός των θέσεων που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το Ομοσπονδιακό Εφετείο ξεπέρασε πολύ τους εννέα βαθμούς που ζήτησε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας για το τρέχον πρωτάθλημα κι επέβαλε κυρώσεις στον σύλλογο για την υπόθεση των κεφαλαίων.

Η Γιουβέντους κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε λογιστικά «τρικ» για να εξωραΐσει τους λογαριασμούς της, προκειμένου να παρακάμψει το οικονομικά δίκαιο παιχνίδι (financial fair play).

Ο σύλλογος είχε αθωωθεί, μαζί με άλλες δέκα ομάδες, σε αυτήν την υπόθεση την άνοιξη του 2022, αλλά το ομοσπονδιακό Εφετείο αποδέχθηκε το αίτημα του ομοσπονδιακού εισαγγελέα να ξανανοίξει την υπόθεση, ενόψει των στοιχείων που διαβιβάστηκαν από τα ιταλικά δικαστήρια που επίσης ερευνούν τους λογαριασμούς του ιταλικού συλλόγου, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της FIGC.

Βαριές ποινές υπήρξαν και για τα στελέχη του προηγούμενου Δ.Σ. της εταιρείας, για τα οποία ζητήθηκε επίσης η επέκτασή της σε UEFA και FIFA: 2,5 χρόνια για τον Παρατίτσι, 2 χρόνια για τους Ανιέλι και Αριβαμπένε, ένας χρόνος συν 4 μήνες για τον Κερουμπίνι και 8 μήνες για τον Νέντβεντ.

Οι υπόλοιποι σύλλογοι αθωώθηκαν, ενώ η Γιουβέντους διατηρεί το δικαίωμα άσκησης έφεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share