Γυάλινο «Music Mountain» στο εμπορικό κέντρο Heuvel

Author

Categories

Share

Το αρχιτεκτονικό γραφείο MVRDV, ένα από τα πιο διάσημα παγκοσμίως, προτίθεται να «ανοίξει» το εμπορικό κέντρο Heuvel στην πόλη της Αΐντχόβεν και να προσθέσει ένα χώρο μουσικών εκδηλώσεων, επικαλύπτοντάς τον με ένα γυάλινο βουνό στο οποίο μπορεί κανείς να σκαρφαλώσει.

Η πρόταση – ανεπισήμως αποκαλείται «The Hill Quarter & The Music Mountain» – προβλέπει την προσθήκη νέου κτίσματος, του Muziekgebouw, ανάμεσα στα πάρκα της στέγης του ήδη υπάρχοντος φερώνυμου χώρου μουσικών εκδηλώσεων του εμπορικού κέντρου. Το νέο κτίσμα θα φιλοξενεί ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων και θα έχει υάλινο κέλυφος· από το MVRDV υποστηρίζουν ότι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να σκαρφαλώσουν στο γυάλινο βουνό για να απολαύσουν θέα της πόλης.

«Το όραμά μας είναι ένα ανοικτό και προσβάσιμο εμπορικό κέντρο, αστικό κέντρο και κέντρο πολιτισμού» δήλωσε, μιλώντας στο Dezeen, το ιδρυτικό μέλος του αρχιτεκτονικού γραφείου Winy Maas. «Το επιτυγχάνουμε με το να ανοίξουμε ριζικά τα υπάρχοντα κτήρια, μετατρέποντας το συγκρότημα σε επτά νέα τετράγωνα και με επέκταση από τις στέγες προς τα άνω».

«Στόχος μας είναι να κάνουμε και πάλι το συγκρότημα ελκυστικό για όλο τον κόσμο στην Αϊντχόβεν που θέλει να ψωνίσει και να βγει έξω, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα διάδραση με την περιοχή κοντά στο κέντρο της πόλης» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share