Η ακτοφυλακή της Ιταλίας διέσωσε 600 μετανάστες στα ανοιχτά της Σικελίας

Author

Categories

Share

Η ακτοφυλακή της Ιταλίας διέσωσε περίπου 600 μετανάστες που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος και διέτρεχαν κίνδυνο ανοικτά της Σικελίας. Αυτό μετέδωσε χθες, Κυριακή (16.04.2023) το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η επιχείρηση διάσωσης από τις δυνάμεις της ακτοφυλακής της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε νοτιοανατολικά της Σικελίας, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, επισήμανε το πρακτορείο ANSA. Εκατό και πλέον από τους διασωθέντες μετανάστες μεταφέρθηκαν ήδη στη στεριά από πλοίο του FRONTEX, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. Βρίσκονται πλέον στη σικελική πόλη της Κατάνης, διευκρίνισε το ANSA.

Άλλοι διακόσιοι αναμένονται εκεί αργότερα σήμερα το πρωί. Ενώ τριακόσιοι μεταφέρονται με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στην Αουγκούστα, κοντά στις Συρακούσες.

Η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Sea-Watch σημείωσε πως εντόπισε αρκετά πλοία με μετανάστες στη Μεσόγειο το σαββατοκύριακο. Το ένα μετέφερε 221 ανθρώπους, που διασώθηκαν και αυτοί από την ιταλική ακτοφυλακή, πρόσθεσε. Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση της συγκεκριμένης επιχείρησης διάσωσης.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας καταμετρά πάνω από 32.700 αφίξεις μεταναστών διά θαλάσσης ως τώρα φέτος, έναντι περίπου 7.900 την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Η κυβέρνηση συμμαχίας άκρας δεξιάς-δεξιάς κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας της αύξησης των μεταναστευτικών ροών στην κεντρική Μεσόγειο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share