Η άνοια και ο «δύσκολος δρόμος» που έχει να διανύσει η οικογένεια του Μπρους Γουίλις

Author

Categories

Share

Η κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν, απευθύνθηκε στην οικογένεια του Μπρους Γουίλις μετά την ανακοίνωση ότι διαγνώστηκε με άνοια και συγκινεί με το μήνυμά της ότι «έχουν έναν δυσκολότερο δρόμο μπροστά τους» για να την αντιμετωπίσουν.

Η 70χρονη Πάτι Ντέιβις θυμάται έντονα τη στιγμή που ο πατέρας της ανακοίνωσε δημόσια ότι διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ, λίγες εβδομάδες αφότου το έμαθε ο ίδιος. Σχεδόν 30 χρόνια μετά, ο Μπρους Γουίλις έμαθε ότι πάσχει από άνοια και προκάλεσε σοκ στους θαυμαστές του.

Γράφοντας ένα σχετικό άρθρο στους New York Times, η Πάτι Ντέιβις θυμάται τη στιγμή που η μητέρα της την κάλεσε για να της πει τα νέα, ενώ ο πατέρας της είχε δημοσιεύσει μια επιστολή προς τον λαό των ΗΠΑ, στις 5 Νοεμβρίου 1994.

«Ένα απόγευμα χτύπησε το τηλέφωνο στο διαμέρισμά μου στο Μανχάταν. Η μητέρα μου σπάνια τηλεφωνούσε εκείνη την ώρα της ημέρας, όσο ήταν πρωί στην Καλιφόρνια, αλλά είπε ότι ήταν χαρούμενη που με βρήκε γιατί ο πατέρας μου είχε γράψει ένα γράμμα απευθυνόμενος στο έθνος και μέσα σε λίγες ώρες θα έβγαινε στη δημοσιότητα», γράφει στο άρθρο της.

«Θυμάμαι να κοιτάζω τον δρόμο από κάτω, να βλέπω τους ανθρώπους να βιάζονται και να νιώθω ότι ο χρόνος επιβραδύνεται», αναφέρει η Πάτι Ντέιβις. Γι’ αυτό και προειδοποιεί την οικογένεια του Μπρους Γουίλις ότι «τώρα θα έχουν ένα δυσκολότερο δρόμο να διανύσουν», αφού η μετωποκροταφική άνοια είναι «ριζικά διαφορετική» από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

«Τα άτομα με την πάθηση μπορεί να γίνουν αγνώριστα στη συμπεριφορά τους, να έχουν εκρήξεις και να είναι επιθετικοί», γράφει η Πάτι Ντέιβις και συμπληρώνει ότι η «άλλη κατάρα» της μετωποκροταφικής άνοιας είναι αυτή που συνήθως χτυπά τους «νεότερους» ασθενείς. Σημειώνεται ότι ο Μπρους Γουίλις είναι 67 ετών.

«Η ελπίδα μου για την οικογένεια του Μπρους Γουίλις, καθώς διανύουν αυτόν τον απρόβλεπτο και σπαρακτικό δρόμο, είναι να ξέρουν οι γύρω τους ότι συχνά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι εκεί για αυτούς», τονίζει η Ντέιβις.

«Δεν υπάρχει παράκαμψη της θλίψης, του πόνου, της αδυναμίας. Υπάρχει απλώς, ίσως, ένας ανθρώπινος τοίχος άνεσης για να στηριχθείς», γράφει η Ντέιβις, θέλοντας να ανακουφίσει την οικογένεια του Μπρους Γουίλις με τις συμβουλές της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share