Η «κομπίνα» του Αμπράμοβιτς – Μεταβίβασε την περιουσία του στα παιδιά του πριν τις κυρώσεις στη Ρωσία

Author

Categories

Share

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς φέρεται να γλίτωσε την αμύθητη περιουσία του στο εξωτερικό μεταβιβάζοντάς την στα παιδιά του πριν επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία. Έτσι κατόρθωσε να… ξεφύγει από τις παγκόσμιες κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μετά το ξέσπασμα το πολέμου η παγκόσμια κοινότητα κινητοποιήθηκε άμεσα και ανάμεσα στα άλλα δέσμευσε τους λογαριασμούς των ολιγαρχών της Ρωσίας – ανάμεσά τους φυσικά και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς – στο εξωτερικό. Ο 56χρονος επιχειρηματίας, όμως, είχε φαίνεται να είχε προλάβει να κάνει το… κόλπο γκρόσο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είχε… ψυλλιαστεί – άγνωστο πως – ότι η παγκόσμια κοινότητα θα δεσμεύσει τις περιουσίες των Ρώσων μεγιστάνων στο εξωτερικό αν ξεσπούσε πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο 56χρονος επιχειρηματίας φέρεται στις αρχές Φεβρουαρίου, περίπου 3 εβδομάδες πριν την επίθεση της Ρωσίας στην Ισπανία, να πέρασε την περιουσία του στα 7 παιδιά του. Έτσι απέφυγε την… δαγκάνα της δέσμευσης των περιουσιακών του στοιχείων στο εξωτερικό.

Ο Αμπράμοβιτς φέρεται να μεταβίβασε περιουσιακά στοιχεία 4 δισ. δολαρίων στα παιδιά του. Η περιουσία που παραχωρήθηκε στα παιδιά – πέντε από τα οποία είναι τώρα ενήλικες – φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις το 51%, και σε άλλες το 100%. Η περιουσία που μεταβιβάστηκε έχει να κάνει με χρήματα, μετοχές σε μεγάλες ρωσικές εταιρείες, δεκάδες πολυτελή ακίνητα, έναν ολόκληρο στόλο πανάκριβων γιοτ, ελικοπτέρων και ιδιωτικών τζετ.

Τι είπε ο Κύπριος πρόεδρος της MeritServus

Λεπτομέρειες για την αναδιοργάνωση των περιουσιακών στοιχείων του Αμπράμοβιτς αποκαλύπτονται στα αρχεία Oligarch, μια κρύπτη φαινομενικά χακαρισμένων αρχείων από την υπεράκτια εταιρεία παροχής MeritServus, η οποία διαχειρίζεται τα οικονομικά συμφέροντα του Ρώσου μεγιστάνα για περισσότερα από 20 χρόνια.

Ο Guardian ανέφερε ότι ο Δημήτρης Ιωαννίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MeritServus, δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό, λέγοντας ότι η εταιρεία εμποδίζεται να αποκαλύψει πληροφορίες σε τρίτους, επικαλούμενος ευρωπαϊκούς κανόνες προστασίας δεδομένων και τη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, στην οποία βασίζεται η κυπριακή νομοθεσία περί καταπιστεύματος.

Ωστόσο, πρόσθεσε: «Η πρωταρχική ευθύνη ενός διαχειριστή είναι να προστατεύει τα περιουσιακά στοιχεία ενός καταπιστεύματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share