Η μετάλλαξη Όμικρον επελαύνει και στη Γαλλία – Πάνω από τα μισά κρούσματα οφείλονται σε αυτή

Author

Categories

Share

Η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού είναι πλέον αυτή που επικρατεί μεταξύ των νέων κρουσμάτων στη Γαλλία, όπου τα κρούσματα σημειώνουν «σημαντική άνοδο» αυτές τις τελευταίες ημέρες, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία δημόσιας υγείας της χώρας.

«Το 62,4% των διαγνωστικών τεστ που διενεργήθηκαν δείχνουν ένα συμβατό προφίλ με τη μετάλλαξη Όμικρον», στις αρχές της τελευταίας εβδομάδας του έτους, σε αντίθεση με το 15% που ήταν το ποσοστό αυτό την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε η δημόσια υπηρεσία της Γαλλίας στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεσή της που δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ.

Αυτή η αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον ήταν αναμενόμενη καθώς είναι εξαιρετικά μεταδοτική και ήδη ευθυνόταν για την πλειονότητα των κρουσμάτων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πορτογαλία.

Η Όμικρον συνέβαλε στην αύξηση των κρουσμάτων που την Τετάρτη και την Πέμπτη ξεπέρασαν το φράγμα των 200.000 ημερησίως.

Συνολικά στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 18.321 ασθενείς με Covid, εκ των οποίων 1.922 εισήχθησαν από την Τετάρτη ως την Πέμπτη και πάνω από 3.500 ασθενείς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Δευτέρα νέα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας όπως η υποχρεωτική επιστροφή στην τηλεργασία για τις επιχειρήσεις που πλήττονται ή η επιστροφή των μέτρων που αφορούσαν τις δημόσιες εκδηλώσεις.

Η πανδημία έχει προκαλέσει συνολικά 123.552 θανάτους στη Γαλλία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share