Η Ουκρανία καλεί τους αμάχους της Λισιτσάνσκ να εγκαταλείψουν την πόλη – «Απομακρυνθείτε άμεσα»

Author

Categories

Share

Οι περιφερειακές αρχές της πόλης Λισιτσάνσκ καλούν άμεσα τους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη, καθώς δέχεται επίθεση από δυνάμεις της Ρωσίας. Σημειώνεται πως η πόλη βρίσκεται στα ανατολικά της Ουκρανίας.  

“Αγαπητοί κάτοικοι της περιφερειακής κοινότητας της πόλης Λισιτσάνσκ και συγγενείς τους! Λόγω πραγματικής απειλής για τη ζωή και την υγεία, σας καλούμε να απομακρυνθείτε επειγόντως”, έγραψε ο Σέρχιι Γκαϊντάι, κυβερνήτης της περιφέρειας Λουχάνσκ στην Ουκρανία, στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, καθώς η Ρωσία πραγματοποιεί επίθεση στην περιοχή.

Ο ίδιος είπε πως η κατάσταση στην πόλη είναι “πολύ δύσκολη”, αλλά δεν διευκρίνισε πόσοι άμαχοι παραμένουν εκεί. Περίπου 100.000 άνθρωποι ζούσαν στην πόλη πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Γκαϊντάι δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως το Λισιτσάνσκ υφίσταται “καταστροφικές ζημιές” από τους βομβαρδισμούς καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν θέσει στο στόχαστρο την πόλη μετά την πτώση του γειτονικού Σεβεροντονέτσκ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα πως οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το πυροβολικό προκειμένου να αποκόψουν το Λισιτσάνσκ από τον νότο. Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης πλήγμα κοντά στο Λισιτσάνσκ, ανέφερε το επιτελείο στην καθημερινή ενημέρωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share