Η Ουκρανία προειδοποιεί ότι μπορεί να χαθούν εκατομμύρια τόνοι συγκομιδής μετά την καταστροφή στο φράγμα

Author

Categories

Share

Η Ουκρανία προειδοποίησε ότι μπορεί να χαθούν εκατομμύρια τόνοι από τη συγκομιδή της χώρας εξαιτίας των πλημμυρών που προκάλεσε η καταστροφή στο φράγμα Καχόβκα στη Χερσώνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (8.6.2023) το ουκρανικό υπουργείο Γεωργίας.

«Χωρίς πηγή υδροδότησης, είναι αδύνατον να καλλιεργηθούν λαχανικά. Δημητριακά και ελαιόσποροι θα καλλιεργηθούν με τη χρήση ενός ευρύτερου μοντέλου με χαμηλές αποδόσεις», ανέφερε το υπουργείο της Ουκρανίας σε ανακοίνωση για τις συνέπειες από την καταστροφή στο φράγμα Κοχάβκα.

Μετατροπή σε «έρημο»

Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας της χώρας, η καταστροφή του φράγματος αυτή την εβδομάδα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων στη νότια Ουκρανία και μπορεί να μετατρέψει τουλάχιστον 5.000.000 στρέμματα γης σε «έρημο» εάν μείνουν χωρίς άρδευση.

Το υπουργείο ανέφερε ότι η πλημμυρισμένη γη θα απαιτήσει μια ολοκληρωμένη γεωργική και περιβαλλοντική αξιολόγηση της κατάστασης του εδάφους και στις περισσότερες περιπτώσεις θα εφαρμοστούν ειδικές μέθοδοι αποκατάστασης του εδάφους. Ανέφερε ότι λαχανικά, πεπόνια, δημητριακά και ελαιόσποροι είναι τα βασικά προϊόντα που καλλιεργούνται στις πληγείσες περιοχές.

Η Ουκρανία είναι από τις βασικότερες στον κόσμο χώρες καλλιέργειας και εξαγωγής σιτηρών και ελαιόσπορων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share