Η Ουγγαρία θα προμηθευτεί άμεσα το κινέζικο εμβόλιο

Author

Categories

Share

Η Ουγγαρία μπορεί να υπογράψει συμφωνία για την αγορά εμβολίων κατά του κορονοϊού από την Κίνα ως το Σάββατο, όπως δήλωσε σήμερα στον κρατικό ραδιοσταθμό ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Όρμπαν προσέθεσε ότι η χώρα του παρακολουθεί πολύ προσεκτικά το αποτέλεσμα των μαζικών εμβολιασμών με κινεζικό εμβόλιο στη γειτονική Σερβία.

Η Ουγγαρία θα είναι η πρώτη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα χρησιμοποιήσει ένα κινεζικό εμβόλιο, αν αυτό εγκριθεί από τις ουγγρικές αρχές.

Αυτόν τον μήνα, η Σερβία έλαβε ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της κινεζικής Sinopharm και έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που άρχισε ένα πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού με αυτό.

Η Ουγγαρία, η οποία έγινε την περασμένη εβδομάδα η πρώτη χώρα της ΕΕ που αγόρασε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, έχει επίσης συνομιλίες για να αγοράσει το εμβόλιο της Sinopharm και έχει ανακοινώσει ότι το πρώτο φορτίο μπορεί να συνίσταται σε έως και ένα εκατομμύριο δόσεις.

«Εμπιστεύομαι περισσότερο το Κινέζικο εμβόλιο»

Ο Όρμπαν σημείωσε σήμερα ότι η συμφωνία μπορεί να υπογραφεί άμεσα και ότι αυτός θα επέλεγε το κινεζικό εμβόλιο καθώς είναι αυτό που εμπιστεύεται περισσότερο.

Αν η Ουγγαρία μπορέσει να πάρει το κινεζικό εμβόλιο, θα μπορεί να εμβολιάσει περίπου 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους ως τον Μάρτιο, πρόσθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση του Όρμπαν δέχεται πιέσεις για το άνοιγμα της οικονομίας το ταχύτερο δυνατό καθώς η χώρα αντιμετωπίζει εξαιτίας της πανδημίας την χειρότερη ύφεση μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση. Στην Ουγγαρία θα διεξαχθούν το ερχόμενο έτος βουλευτικές εκλογές.

Χθες, Πέμπτη, η κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα, με το οποίο επιταχύνεται η διαδικασία έγκρισης των εμβολίων, καθώς προβλέπει ότι μπορεί να δοθεί έγκριση για επείγουσα χρήση σε οποιοδήποτε εμβόλιο έχει ήδη χορηγηθεί σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Η ρυθμιστική αρχή της Ουγγαρίας δεν έχει ακόμη εγκρίνει το εμβόλιο της Sinopharm.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share