Η Παναγία των Παρισίων ξαναβρίσκει την παλιά της αίγλη – Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης

Author

Categories

Share

Περίπου δύο χρόνια μετά τη μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε την ιστορική Παναγία των Παρισίων ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντιστήριξης και πλέον είναι όλα έτοιμα ώστε να ξεκινήσει η έναρξη του έργου αποκατάστασης.

Υπενθυμίζεται, πως από τη φωτιά είχε καταστραφεί η στέγη του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων. Λίγο μετά τη φωτιά τον Απρίλιο του 2019, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει πως ο καθεδρικός ναός, που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, θα πρέπει να ανοικοδομηθεί, ενώ αργότερα υποσχέθηκε ο ναός να ξανανοίξει για τους πιστούς έως το 2024, όταν η Γαλλία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η τελική φάση των προσπαθειών να ασφαλιστεί ο σκελετός του ναού περιελάμβανε την ενίσχυση των κατεστραμμένων από τη φωτιά θόλων με τεράστια ξύλινα πλαίσια, ανέφερε η κρατική υπηρεσία που ηγείται των εργασιών, προσθέτοντας πως βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει ο πρόεδρος Μακρόν σχετικά με την ημερομηνία επαναλειτουργίας.

Ο καθεδρικός ναός θα αναστηλωθεί βάσει του προηγούμενου σχεδίου του.

Οι εργασίες αποκατάστασης αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων μηνών, μετά τη διαδικασία επιλογής των εταιρειών, που θα καταθέσουν προσφορά. Πριν από αυτό, μια επιχείρηση καθαρισμού του εσωτερικού του κτιρίου, των τοίχων και του δαπέδου, θα ξεκινήσει αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων προκάλεσε σοκ στη Γαλλία και σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share