Η πιο «ευτυχισμένη» αιώρα από την ντιζάινερ Φεντερίκα Σάλα

Author

Categories

Share

Μια «χαμογελαστή» αιώρα, μια ωδή σε αγαπημένες αναμνήσεις και συναισθήματα, δημιούργησε η ντιζάινερ Φεντερίκα Σάλα. Η «Ευτυχισμένη Αιώρα» είναι ένα λειτουργικό γλυπτό, το οποίο η ντιζάινερ σκέφτηκε ως το οικοδόμημα της ειρήνης και της χαράς.

Με μια κόκκινη αιώρα να στηρίζεται σε έναν μίνιμαλ μαύρο μεταλλικό σκελετό σαν μια ικανοποιημένη, χαμογελαστή φάτσα, η σύλληψη του συγκεκριμένου ντιζάιν έγινε στο πλαίσιο της νέας κολεξιόν μεγάλων διαδραστικών, κινητικών γλυπτών που έχει την επωνυμία «Playground». 

«Στην παιδική ηλικία, η αγάπη, η κατάπληξη, η περιέργεια και η ευτυχία αφθονούν χωρίς διάθεση απολογίας. Πράγματα με τα οποία μεγαλώσαμε έχοντας απέραντο θαυμασμό για αυτά, δραστηριότητες που μας άφηναν εκστατικούς και φαινομενικά ανεξίτηλες αναμνήσεις τις οποίες “αφήσαμε πίσω, μεγαλώνοντας”, ανεπαίσθητα ξεθωριάζουν και χάνονται στη λήθη» εξομολογείται η δημιουργός.

Ένα από αυτά ήταν οι αιώρες. «Υπάρχουν πράγματα που αγαπούσα πολύ ως παιδί και τα ανακάλυψα ξανά όταν απέκτησα έναν γιο. Οι αιώρες είναι ένα από αυτά, γιατί τι πιο όμορφο από την αίσθηση ότι πετάς; Για ένα παιδί – και για μένα – δεν υπάρχει κάτι πιο μαγικό» προσθέτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share